För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Lunch ihop, tema: infrastruktur

27 apr 2023, 11:30-13:00
Plats: Hotell Högland, Nässjö
Jönköpings län är ett logistik län, det innebär att vi är i hög grad beroende av att människor smidigt kan transportera sig mellan boende och arbetsplatser och att varor och tjänster kan flöda så fritt som möjligt. Regionen är också ett av de län som exporterar mest i Sverige. Infrastruktur är viktigt.

Attraktiva livsmiljöer förutsätter tillgänglighet till arbete, utbildning, service och upplevelser.

Vid detta tillfälle kommer vi att få en dragning av hur den regionala infrastrukturplanen som utgör en viktig del av hållbar regional utveckling. Vi kommer att få höra om de satsningar som görs i länet, på vägar, underhåll, länstrafiken, hur utbyggnaden av den digitala infrastrukturen ser ut och givetvis kommer vi att få höra var står vi i när det gäller stambanorna?

Hur ska Jönköpings län skapa utrymme för att möta behov av infrastrukturåtgärder vid industriinvesteringar av regional betydelse för sysselsättningen?

Hur ska Region Jönköpings län vara den plats där företag väljer att växa, investera och etablera sig?

Svar på dessa frågor och givetvis alla era frågor kommer vi få av Tommie Ekered, ordförande i nämnden för trafik, infrastruktur och miljö, region Jönköpings län, Emil Hesse, Strateg infrastruktur, region Jönköpings län och Anna Olsson, Sektionschef avdelning för Regional utveckling.

Datum: Torsdag den 27 april

Tid: 11:30-13:00

Plats: Hotell Högland, Nässjö

Anmälan: Anmälan stängd

Kostnad: Ingen, vi bjuder på lunchen. 

Lunch ihop, ett tillfälle där vi tillsammans får ha trevligt men också ett tillfälle där vi få mer information om viktiga frågor för näringslivet i Jönköpings län. Det är ett återkommande samarrangemang av ALMI, Företagarna och Svenskt Näringsliv för ett starkare näringsliv i vårt län.

Välkommen!

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.