headphones newspaper video-player

Kontakt Regionstyrelsen

Den övergripande regionverksamheten styrs av regionstyrelsen. Alla i styrelsen är egenföretagare som engagerar sig ideellt på sin fritid för att driva företagarfrågor och skapa ett företagarnätverk i Västra Götaland.

Monica CrusnerMonica Crusner, ordförande
Företag: Crusner Advokatbyrå AB
Telefon: 031-774 21 03
Mobil: 0703-01 60 00
E-post: monica@crusner.se

Monica är advokat och driver sedan 2001 den egenägda byrån Crusner Advokatbyrå som finns på nio orter i landet; Alingsås, Borås, Göteborg, Linköping, Motala, Stockholm, Uddevalla, Trollhättan och Varberg. Själv arbetar hon enbart med affärsjuridik, men bland de trettiotalet anställda finns specialister inom alla rättsområden och även advokater som arbetar med brottmål och familjerätt.

Monica har ett flertal kommersiella styrelseuppdrag inom olika branscher som exempelvis Borås Bil-koncernen, Higab AB och Mia Parnevik AB, är fullmäktigeledamot och ledamot av valberedningen i Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän, ledamot av valberedningen i StyrelseAkademien Västsverige och Skiljenämndsledamot i Sverigeunionen av Soroptimistklubbar.

"Tillsammans i Företagarna bildar medlemmarna en riktigt klok och stark röst för våra politiker och samhället i stort att lyssna till. Den vill jag gärna hjälpa till att föra fram! "

 

Mathias ErikssonMathias Eriksson, Vice ordförande
Företag: Ekbergs Fönsterputs & Städ AB
Telefon: 0320-359 33
Mobil: 0706-88 99 02
E-post:  me@ekbergsstad.se 

"Jag vill ständigt utvecklas och nå framgångar i mitt företagande. Jag vill också hjälpa mina företagarkollegor till detsamma. Delad framgång är dubbel framgång!"

Mathias startade tillsammans med sin kusin ett städföretag 1995. Med uppehåll för studier mellan 1998-2002 har han varit sin bransch trogen. Företaget Ekbergs Fönsterputs & städ har idag ca 120 anställda verksamma i hela Sjuhärad.
Mathias har varit ordförande för Företagarna Mark sedan 2013.
På fritiden umgås Mathias gärna med familj och vänner. Lyckligtvis delas intressena kring sport och musik med fru och de tre sönerna. Vasaloppet och Vätternrundan är viktiga inslag under året.

 

Claes-Henrik MartinssonBente Hjelm, ledamot
Företag: Radio 45
Telefon: 0501-166 30
Mobil: 0707-54 03 01
E-post: bente@radio45.se

Äger och driver Radio45 AB, en privat lokalradio som sänder över norra Dalsland & södra Värmland.
"Efter nästan 15 år som anställd o frilans i Sveriges Radio kändes det helt rätt!"

Är som många andra företagare lite av en arbetsnarkoman och tar sig också an uppdrag som koordinator, moderator och konferencier. Har svårt att värja för idéer som dyker upp, och vill gärna prova på nya saker och nya samarbeten med andra företagare. Tycker det är viktigt, roligt och utvecklande med styrelsearbete! 

 

Lars GrenhageLars Grenhage, ledamot
Företag: Grenverk
Telefon: 
Mobil: 0734-22 42 29
E-post: lars@grenhage.se

Lars driver företaget Grenverk och arbetar sedan 2008 med chefs- och specialistrekrytering i det publika bolaget International Search Partners AB med huvudkontor i Göteborg. Tidigare chef i mediabranschen under ett 15-tal år. Lars har erfarenhet från styrelsearbeten i flera samarbetsorganisationer på riksnivå. Ordförande i Friskis & Svettis lokalt i Stenungsund åren 2010 – 2012. Ordförande i Företagarna Stenungsund & Tjörn sedan 2014.

Ett naturligt inslag i Lars och hans frus fritid är träning. Lars gillar rörelseglädje och att träna kroppens viktigaste muskel, hjärtmuskeln. Målålder 92 år. 

 

Maria FalegårdMaria Falegård, ledamot 
Företag: Smart Design AB
Mobil: 073-980 17 13 
E-post:  maria@smartdesign.se

 

 

 

 

Bengt OhlssonBengt Ohlsson, ledamot
Företag: Forellenresor AB
Telefon: 0500-41 00 87
E-post: info@forellenresor.com

"Jag vill betona småföretagens betydelse för våra invånare och vikten för alla småföretagare att vara med i en stor organisation med muskler som stöttar och hjälper företagaren och samtidigt belyser företagens ibland orimliga villkor."

Bengt driver företaget Forellenresor AB som är en utpräglad och oberoende gruppresearrangör vilket innebär att man kan bygga varje resa utefter kundens eget behov. Det handlar om allt från aktiviteter, studiebesök och boende till måltider, transporter, guidningar och kringarrangemang, med flyg, buss eller vad kunden vill - vart kunden vill!

 

Ulrika Sundén BergerUlrica Sundén Berger, ledamot
Företag: Bergers Glasjour
Telefon: 0521-353 33 
Mobil: 070-353 44 45
E-post: ulrica@glasjouren.net

Ulrica driver sedan 1999 Bergers Glasjour, nu tillsammans med sina söner, och företaget har två anställda förutom familjen. Ulrica är ordförande för Företagarna Vänersborg och ledamot i styrelsen för Ung Företagsamhet Fyrbodal. Ulrica verkar också i Företagarnas centrala "Advisory Board", har en bonusson som är ordförande i Företagarna Uppsala och har varit en av Tillväxtverkets ambassadörer för kvinnligt företagande.

Det stora fritidsintresset är familjens travhästar som tränas och tävlas professionellt.
Dessutom har Ulrica börjat ta flygcertifikat, för att bota sin höjdrädsla(!) och för att det
är riktigt kul.

 

Tony JadermarkTony Jadermark, ledamot
Företag: Statoil Åby Centrum Familjen Jadermark AB
Telefon: 031-87 42 65
Mobil: 0768-87 42 65
E-post:  Tony.Jadermark@circlekeurope.com

Tony driver Circle K-macken Åby Centrum i Mölndal sedan 2005 med 13 anställda och har en gedigen bakgrund inom bensinstationsbranschen. Tony är mångårig styrelseledamot och fd ordförande i Företagarna Mölndal

"Jag brinner för att kämpa mot den ökade kriminaliteten mot företagare samt att straffrabatterna skall bort!"

Det största fritidsintresset är att samla autografer som han hållit på med sedan 1977. I den stora samlingen, drygt 30 000 namnteckningar, hittar vi bl.a. autografer från Michael Jackson, Freddie Mercury, Kurt Cobain samt Michail Gorbatjov, Jimmy Carter, George HW Bush. Tony är dessutom mycket konst- och antikvitetsintresserad.

 

Kristina ElfordKristina Elford, ledamot
Företag: Chef verksamhetsutveckling, Företagarna Sverige Service AB
Telefon: 08-406 18 70
E-post: kristina.elford@foretagarna.se

 

 

 

Valberedningen


Lennart StenmanLennart Stenman, sammankallande
Företag: Stenman Partner AB
Telefon: 0523-720 35
Mobil: 0703-47 07 12
E-post: lennart.stenman@telia.com

 

 

 

Tommy PetersonTommy Peterson
Företag: D-sign & Ljus ETC
Telefon: 0321-53 99 50
Mobil: 070-666 96 06
E-post: tommy@detc.se

 

 

 

Barbro EricsonBarbro Ericson
Företag: Mediakonsult i Ale AB
Mobil: 0707-27 12 39
E-post: ericson.barbro@gmail.com

 

 

 

Niclas FällströmSvante Schultz
Företag: Schultz i Tidaholm AB
Mobil: 076-0198777
E-post: svante@schultzgroup.se