För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Kontakt Regionstyrelsen

Den övergripande regionverksamheten styrs av regionstyrelsen. Alla i styrelsen är egenföretagare som engagerar sig ideellt på sin fritid för att driva företagarfrågor och skapa ett företagarnätverk i Västra Götaland.

Monica CrusnerMonica Crusner, ordförande
Företag: Crusner Advokatbyrå AB
Telefon: 031-774 21 03
Mobil: 0703-01 60 00
E-post: monica@crusner.se

Monica är advokat och driver sedan 2001 den egenägda byrån Crusner Advokatbyrå som finns på nio orter i landet; Alingsås, Borås, Göteborg, Linköping, Motala, Stockholm, Uddevalla, Trollhättan och Varberg. Själv arbetar hon enbart med affärsjuridik, men bland de trettiotalet anställda finns specialister inom alla rättsområden och även advokater som arbetar med brottmål och familjerätt.

Monica har ett flertal kommersiella styrelseuppdrag inom olika branscher som exempelvis Borås Bil-koncernen, Higab AB och Mia Parnevik AB, är fullmäktigeledamot och ledamot av valberedningen i Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän, ledamot av valberedningen i StyrelseAkademien Västsverige och Skiljenämndsledamot i Sverigeunionen av Soroptimistklubbar.

"Tillsammans i Företagarna bildar medlemmarna en riktigt klok och stark röst för våra politiker och samhället i stort att lyssna till. Den vill jag gärna hjälpa till att föra fram! "

 

Dennis Lénberg, Vice ordförande
Företag: KopparSpira Invest AB
Mobil:0707-279 098
E-post:  dennis.lenberg@exekutiv.se

 

 

 

 

Lars GrenhageLars Grenhage, ledamot
Företag: Grenverk
Telefon: 
Mobil: 0734-22 42 29
E-post: lars@grenhage.se

Lars driver företaget Grenverk och arbetar sedan 2008 med chefs- och specialistrekrytering i det publika bolaget International Search Partners AB med huvudkontor i Göteborg. Tidigare chef i mediabranschen under ett 15-tal år. Lars har erfarenhet från styrelsearbeten i flera samarbetsorganisationer på riksnivå. Ordförande i Friskis & Svettis lokalt i Stenungsund åren 2010 – 2012. Ordförande i Företagarna Stenungsund & Tjörn 2014-2024.

Ett naturligt inslag i Lars och hans frus fritid är träning. Lars gillar rörelseglädje och att träna kroppens viktigaste muskel, hjärtmuskeln. Målålder 92 år. 

 

Maria FalegårdMaria Falegård, ledamot 
Företag: Smart Design AB
Mobil: 073-980 17 13 
E-post:  maria@smartdesign.se

 

 

 

 

Mikael JohanssonMikael Johansson, ledamot
Företag: P & B Golv AB
Telefon: 0739-801706
E-post: mikael.johansson@pbgolv.se

Mikael driver familjeföretaget P&B Golv AB som han är delägare i. Företaget grundades redan 1946 och har idag mer än trettio anställda. Som namnet antyder sysslar man med golvläggning och plattsättning av alla former i ”slott och koja” med såväl privat-, företags- och offentliga kunder. I grunden är Mikael utbildad ekonom vilket såklart är värdefullt när han driver sitt företag. Han gillar dessutom fart och fläkt såväl i företagslivet som i det privata där han kör roadracing på amatörnivå. Mikael är även ordförande i Företagarna Munkedal.

 

Ulrika Sundén BergerUlrica Sundén Berger, ledamot
Företag: GLS Sweden System AB
Telefon: 0521-353 33 
Mobil: 070-353 44 45
E-post: ulrica.berger@glsswedensystem.se

Ulrica driver sedan 1999 Bergers Glasjour, nu tillsammans med sina söner, och företaget har två anställda förutom familjen. Ulrica är ledamot i styrelsen för Ung Företagsamhet Fyrbodal och har tidigare varit ordförande i Företagarna Vänersborg i många år. Ulrica verkar också i Företagarnas centrala "Advisory Board", har en bonusson som är ordförande i Företagarna Uppsala och har varit en av Tillväxtverkets ambassadörer för kvinnligt företagande.

Det stora fritidsintresset är familjens travhästar som tränas och tävlas professionellt.
Dessutom har Ulrica börjat ta flygcertifikat, för att bota sin höjdrädsla(!) och för att det
är riktigt kul.

 

Marita Skogum, ledamot
Företag: Marita Skogum Kommunikolog 
Mobil: 0709-42 34 56
E-post: marita@skogum.se

Marita driver eget aktiebolag och har lång erfarenhet och stort intresse för människor, grupper och organisationers balanser och tillstånd. Den mångåriga erfarenheten som process- och projektledare, coach, föreläsare och utbildare har hon nytta av och hon besitter en unik kompetens med sin samlade erfarenhet och kunskap som flerfaldig världsmästare i orientering, elitseriespel i basket, chefsansvar för orienteringslandslaget dam och herr, förbundskapten, idrottslärare och ungdomstränare samt styrelseledamot i Sparbanksstiftelsen Sjuhärad.

 

Peter WirtbergPeter Wirtberg, ledamot
Telefon: 0733-920010
E-post: peter.redovisning@gmail.com

Peter startade sin företagarbana i mitten på åttiotalet och de senaste femton åren har fokus legat på redovisning. Tillsammans med familjen driver han även Apelås gård i Husaby på Kinnekulle. På gården erbjuds konferens för upp till femtio personer i lantlig och hästinspirerande miljö där man som gäst äter närproducerad mat och fika från Sveriges bönder. På gården huserar även en hästklinik som med sina tjugotal anställda. Peter är också ordförande för Företagarna Götene och delägare i ett bryggeri på hobbynivå.

 

Suzanne Asserholt, ledamot
Företag: Chef Organisation & Event, Företagarna Sverige Service AB
Telefon: 08-406 18 35
E-post: suzanne.asserholt@foretagarna.se

 

 

 

 

Valberedningen


Lennart StenmanLennart Stenman, sammankallande
Företag: Stenman Partner AB
Telefon: 0523-720 35
Mobil: 0703-47 07 12
E-post: lennart.stenman@telia.com

 

 

 

Lars LindströmLars Lindström
Företag: Performanizer AB
Mobil: 0705-569239
E-post: lars.lindstrom@predictio.com

 

 

 

Maria RutgerssonMaria Rutgersson
Företag: Skärhamn Arkitektur AB
Mobil: 0704-15 49 71
E-post: maria@skarhamnarkitektur.se

 

 

 

Andreas ÅkervallAndreas Åkervall
Företag: HELkom i Borås AB
Mobil: 0707-298381
E-post: andreas@helkom.se

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.