podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vem blir Årets Företagare i Värmland?

Publicerad 17 aug 2021
Nu står det klart vilka lokala företagare som ska göra upp om titeln Årets Företagare i Värmland 2021.
Vem koras till Årets Företagare i Värmland?

Under augusti utsågs den siste kommunfinalisten till Årets Företagare i Värmland 2021. Det blev Anders Jordell på Jordells Åkeri & Entreprenad AB som utsågs till Årets Företagare i Karlstad. Därmed står det nu klart vilka det är som gör upp om vinnartiteln.

- Superstolt har jag tagit emot priset som Årets Företagare, sa bland annat Torsby-vinnaren, Sarah Steen som driver 60 grader Nord.

I Sunne var det Yohanna Amselem  och Richard Perkins, som jobbar med småskalig odling på Ridgedale Farm AB, som korades till vinnare. De utmanas av bland andra  Arvika Auktionsverk Fastighetsbolags ägare Jörgen Andersson.

I juli var det företagsduon Jenny Harlen och Malin Sairio på Bokashiworld, som utsågs till vinnare i Säffle. I Hagfors fick Ulf och Annabeth Hallin, ägarna av Gustavalax, ta emot priset. Med i finalen har vi även Daniel Ullman och Jimmy Bast på Bil och Maskin i Munkfors. 

Tidigare i vår fick Tony Steen, Lars Berg och Per Berg, ägarna till Dykeriet och JaLaPe Production, veta att de ska göra upp i finalen och representerar då Kil.  Deras motståndare blir bland andra Katarina Skoglund som driver Arianns Guld och Presentbutik i Hammarö och Bui Van Thanh,  som driver restaurangen Thanh Thai Palace i Kristinehamn. 

Sammanställning av finalisterna:

Arvika: Jörgen Andersson, Arvika Auktionsverk Fastighetsbolag AB

Hagfors: Annabeth och Ulf Hallin, Gustavalax 

Hammarö: Katarina Skoglund, Arianns Guld och Presentbutik

Karlstad: Anders Jordell, Jordells AB

Kil: Tony Steen, Lars Berg och Per Berg, Dykeriet och JaLaPe Production

Kristinehamn: Bui Van Thanh, Thanh Thai Palace

Munkfors: Daniel Ullman och Jimmy Bast, Bil och Maskin i Munkfors

Sunne: Yohanna Amselem och Richard Perkins, Ridgedale Farm

Säffle: Jenny Harlen och Malin Sairio, Bokashiworld in Sweden AB

Torsby: Sarah Steen, 60 Grader Nord

Vinnare i länsfinalen tillkännages den 24 augusti.

Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm. 

Fler nyheter från Företagarna