podcast news play företagaren I media förmån faq

Årets Företagare och Årets Unga Företagare utsedda i Sunne

Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sunne är utsedda under en prisutdelning idag. Ordförande för Företagarna Sunne, Rickard Lindqvist delade ut pris under coronavänliga former. Vinnarna i år blev Yohanna Amselem & Richard Perkins, Ridgedale Farm AB (Årets Företagare) och Karl Norell och Moa Andersson, Karl & Moa
Publicerad 8 jul 2021

Motiveringen lyder till Årets Företagare: 

"Richard och Yohanna är världskända inom småskalig hållbar växtodling / jordbruk och har drivit upp flera gårdar i flera länder. Gården som de nu driver i Västra Ämtervik är både ett bevis på att det går att driva lönsamt småskaligt och hållbart jordbruk i större delen av Sverige. Gården är även ett centrum för utbildning av andra som vill göra samma sak. Yohanna och Richard driver även andra verksamheter i kombination med gården för att utbilda andra samt utveckla REKO-ringar med närproducerad mat mm runt om i Sverige! Om inte det vore nog så var de drivande till REKO-ringen som möjliggör konsumenter att upptäcka och handla av lokala producenter.
De visar och utbildar även fler i att hållbarhet även handlar om lönsamhet! Att om du skall lyckas så måste du vara entreprenöriell och hitta en långsiktig lönsamhet för att få verksamheten och hållbarheten att lyckas!"

Motiveringen lyder till Årets Unga Företagare:

" De väljer att kalla sig en kreativ byrå på grund av att de väljer sin egen väg genom bruset. De är en kreativ byrå med bas i det ”Rosa Slottet” i Sunne. De jobbar med människor, företag, idéer. Ibland är det reklam, ibland något helt annat. Kanske en produkt eller tjänst. Självklart förändras och kompletteras innehållet i verktygslådan. Genom att distribuera en kunds idéer genom branding, marknadsföring och kreativ strategi förvandlar de komplexitet och inkonsekvens till elegant enkelhet. Ordet begränsningar finns inte med i en kreativ byrås framtid. De tänker vitt, brett och fritt kring hur varumärken ska gestaltas för att materialiseras där de gör allra mest nytta, i människors hjärtan. Hos Karl & Moa ska det inte finnas några begränsningar.

Länsfinalen avgörs den 24 augusti på Residenset i Karlstad.

 

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.