För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Tio guider som lyfter dig och ditt företag

Publicerad 5 jul 2023
Vill du minska dina kostnader och bli en bättre ledare? Ta del då av Tidningen Företagarens mest lästa guider med massor av nyttiga tips.

Årets 10 mest lästa guider:

Så kan du som företagare göra skillnad
Erik Ralvert, vd för skånska IS Plåt AB, tipsar om hur du som företagare kan bidra till hållbarhet genom att engagera sig i samhällsprojekt.

Läs mer här!

Så lyckas du som kombinatör
Johanna Eheim driver Assareby Kvarn, har tre olika anställningar och en liten gård för självhushåll. Det är friheten att styra över sin egen tidsom lockar – och en 100 år gammal kvarn. Nu delar hon med sig av sina viktigaste tips till andra som går i hennes fotspår.

Läs mer här!

Allt om valet av företagsbil
Vad är bäst ekonomiskt för företagaren som behöver bil både i jobbet och privat? Regelverket är krångligt och i år förändras kartan av nya bestämmelser. Här hjälper vi dig att välja rätt väg.

Läs mer här!

Så hanterar du lönerevisionen i kärva tider
Det är tuffa tider och många företagare saknar utrymme för stora lönehöjningar. Företagarnas expert Lise-Lotte Argulander reder ut hur du hanterar lönerevision i en turbulent värld.

Läs mer här!

Åtta trender - så reser du smartare och billigare
Välj rätt färdmedel, boka i tid och utnyttja rabatter. Tidningen Företagarens stora guide hjälper dig att göra nästa affärsresa lite smartare, billigare och roligare.

Läs mer här!

Maxat kreditbetyg ger dig bästa räntan
Företag med dåligt kreditbetyg riskerar att få betala fem gånger så hög ränta som de med bra betyg. Tidningen Företagaren tipsar om knepen för att vårda kreditvärdigheten – och få bättre villkor hos banken när räntorna rusar.

Läs mer här!

10 insikter: Så blir du en bättre chef
Kommunikationsexperten Antoni Lacinai bjuder på tio insikter kring bra kommunikation på arbetsplatsen.

Läs mer här!

Allt om avdrag för företagare
Har du koll på de bästa – och sämsta – avdragen? Tidningen Företagaren stämde möte med en av Skatteverkets främsta avdragsexperter för att få svar på de viktigaste frågorna som du behöver känna till.

Läs mer här!

Pensionstips för dig som driver aktiebolag
Det viktigaste tipset för dig som har ett AB är att ta ut en marknadsmässig lön. Därefter kan du börja spara i en pensionsförsäkring. Och undvik frestelsen att ta utdelning i stället för lön – det straffar sig rejält på sikt.

Läs mer här!

12 sparknep som pressar elräkningen
Två rutinerade energirådgivare tipsa om vad du kan göra för att energieffektivisera mitt i elpriskrisen – råd som ger effekt redan nu.

Läs mer här!

Fler nyheter från Företagarna