podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets 10 mest lästa artiklar på Företagarna Nyheter

Publicerad 31 dec 2022
Här är de tio mest lästa artiklarna på Företagarna Nyheter under 2022. Har du läst alla?

Artiklar om höga elpriser, höga drivmedelspriser och om valet har lästs av många under året. Så även rapporteringen om nya lagar och regler som företagare behöver känna till. Därtill har det skrivits en mängd nyheter om allt mellan himmel och jord i företagar-Sverige. Här är toppen på isberget, de tio mest lästa artiklarna på Företagarna Nyheter under 2022.

1. Nya lagar och regler från januari 2023

Sammanställningen av de viktigaste nya lagar och regler som sammanställs av Företagarnas juridiska rådgivning är alltid uppskattad läsning. Extra mycket så när den senaste artikeln publicerades i november.

Nya lagar och regler från januari 2023

2. Uppsägning – den sista utvägen

Att säga upp medarbetare är ett av de svåraste besluten som en företagare kan ställas inför. Många har läst berättelsen om företagaren Sebastian Hägg som till slut tvingades ta samtalet som han i det längsta försökte undvika.

Uppsägning – den sista utvägen

3. Har du koll på arbetsvillkorsdirektivet?

Ändringar i arbetsrätten påverkar alla företagare med anställda. Nyheten om vad det innebär att EU:s arbetsvillkorsdirektiv införlivades i svensk lag i somras lästes av många.

Har du koll på arbetsvillkorsdirektivet?

4. Så här kan drivmedelspriserna sänkas

Under vårvintern var de höga drivmedelspriserna på allas läppar. Företagarnas förslag på att lätta bördan har lockat många till läsning av den här artikeln.

Så här kan drivmedelspriserna sänkas

5. Regeringens åtgärdspaket för drivmedel och el – hela listan

I våras lade den dåvarande regeringen fram ett paket av åtgärder för att motverka effekterna av de höga priserna på el och drivmedel. Mycket har hänt sedan dess och Företagarna Nyheter har publicerat många andra artiklar om utvecklingen, men den här artikeln från mars fann snabbt många läsare.

Regeringens åtgärdspaket för drivmedel och el – hela listan

6. Vem vinner valet?

I somras visste ingen hur valet skulle gå. Den här vällästa nyheten från juli handlar bland annat om Företagarnas önskemål på en ny regering.

Vem vinner valet?

7. Vem kontrollerar din gräsmatta?

Med humor som vapen kåserar Företagarnas regionchef i Halland om regelbörda i en artikel från februari som uppskattades av många.

Vem kontrollerar din gräsmatta?

8. Valet är avgjort: vad händer nu?

I september hade vi ett valresultat, men innan en ny regering kunde tillträda hölls sonderingar. Den här nyheten redogör för processen fram till en ny regering, något som många ville veta mer om.

Valet är avgjort: vad händer nu?

9. Albins idé har kört fast i regelverket

Under början av året läste många om 15-årige Albin som ville tjäna egna pengar genom att köra skräp till återvinningen med sin A-traktor, men som anmäldes för att sakna tillstånd för yrkestrafik.

Albins idé har kört fast i regelverket

10: Nya lagar och regler sommaren 2022

Som sagt, rapportering om nya lagar och regler är alltid intressant för läsarna av Företagarna Nyheter. Artikeln om de viktigaste nya lagarna och reglerna som började gälla i somras blev läst av många när den publicerades i maj.

Nya lagar och regler sommaren 2022

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna