För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ida, 20, från Varberg, imponerar på kände miljardären efter Företagarnas årliga hyllning

Publicerad 21 sep 2021
Ida Johansson hyllades nyligen för sin verksamhet Turn Consulting i Företagarnas årliga lista 103 unga idéer. Nu tar den världskände affärsmannen Richard Branson efter och gör detsamma.
Ida Johansson är grundare av Turn Consulting.

Den unga entreprenören Ida Johansson från Varberg är med i årets lista av 103 inspirerande unga företagare från hela landet. Blott bara 20 år gammal driver hon rekryteringsfirman Turn Consulting, vars affärsidé är enkel. Turn Consulting hjälper unga att söka extrajobb via en automatiserad och egenutvecklad urvalsprocess. Nu har även den brittiske affärsmannen och miljardären Richard Branson fått upp ögonen för den innovativa unga entreprenören.

Utsågds till bästa entreprenör i Europa och Australien

Richard Benson, som bland annat är grundare av skivbolaget Virgin Records, flygbolaget Virgin Atlantic och rymdturistbolaget Virgin Galactic, är grundare och jury i den internationella entreprenörstävlingen Wise 20, där Ida Johansson utsågs till bästa entreprenör i Europa och Australien och kammade hem närmare 300 000 kronor. 

- Det känns nästan overkligt. Hela processen efter priset har varit otroligt givande och nästan mer värt än vinstsumman. Vi har blivit coachade av jurymedlemmarna, däribland Richard Branson, som varit väldigt generösa med råd och tips, delat med sig av erfarenheter och kontaktnät på en internationell basis, säger Ida i en intervju med Expressen. 

103 unga idéer

Ida startade Turn Consulting redan på gymnasiet via Ung Företagsamhet. Hon kände då behovet av en anonymiserad rekryteringsprocess för de som söker deltidsjobb och där fokus snarare ligger på kompetens än på utseende, kön, ålder och så vidare. 

- Kandidaten lämnar varken namn, personnummer eller foto. I stället bygger matchningen med företagen på en personlighetsanalys som vi tagit fram tillsammans med forskare i psykologi. En analys som just passar i samband med deltidsarbeten där du inte behöver mycket erfarenhet utan där det handlar om personlig lämplighet för arbetsplatsen, säger Ida Johansson till tidningen. 

Läs mer om Ida Johanssons företagsresa här!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna