För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ida hjälper unga att söka extrajobb

Publicerad 24 maj 2021
Ida Johansson från Varberg hyllas nu för sin briljanta företagsidé i Företagarnas årliga lista "Årets 103 unga idéer" som publiceras i tidningen Företagaren.
Foto: Ida Johansson är grundare av Turn Consulting.

Den unga entreprenören Ida Johansson är med i årets lista av 103 inspirerande unga företagare från hela landet som drivs av inspirerande unga entreprenörer. Listan är ett samarbete mellan Företagarna och Almi.

Turn Consulting hjälper unga att söka extrajobb via en automatiserad och egenutvecklad urvalsprocess. Med ett innovativt förhållningssätt inspirerar grundaren unga att tidigt ta steget in i arbetslivet.

Hej Ida, stort grattis till utmärkelsen! Berätta, vad gör ditt företag?
 
- Tack! Turn Consulting har skapat en automatiserad jobbplattform som matchar studenter med arbetsgivare som söker deltidspersonal och- eller studentkonsulter. Våra matchningar sker helt automatiskt och med hjälp av machine learning möjliggörs fördomsfria, effektiva och träffsäkra rekryteringar. 
 
Vad fick dig att starta Turn Consulting? 
 
- Redan som väldigt ung ville jag in i arbetslivet, vilket visade sig vara en stor utmaning utan tidigare arbetserfarenhet. När jag senare fick uppleva perspektivet som anställd insåg jag istället hur svårt det var för arbetsgivare att hitta rätt personal utan att ta anställningsbeslut baserat på en magkänsla. Därför startade jag Turn Consulting.
 
Var ser du ditt företag inom de kommande tio åren? 
 
- Om tio år är vi den självklara jobbplattformen för juniora tillsättningar och som genom AI hjälper företag runt om i hela Europa att ta effektiva och välgrundade anställningsbeslut.
 
Vad är det bästa med att vara företagare?
 
-  Det bästa med att vara företagare är att gå till jobbet varje dag och veta att jag gör skillnad för andra. Att få vara med i att bygga och skala ett bolag från dag 1 tycker jag är otroligt häftigt, och vår resa har ännu bara börjat. 
 
 
Taggar
Fler nyheter från Företagarna