podcast news play företagaren I media förmån

Vem blir Årets Företagare i Dalarna?

Nu står det klart vilka lokala entreprenörer som ska göra upp om titeln Årets Företagare i Dalarna 2021.
Publicerad 20 aug 2021
Vem blir Årets Företagare i Dalarna 2021?

I Augusti utsågs den siste kommunfinalisten till Årets Företagare i Dalarna 2021. Det blev Petra Jarlheim som äger och driver Lekstugan i Avesta. Därmed står det nu klart vilka det är som gör upp om vinnartiteln.

- Jag hade ingen aning. Jag vart absolut paff, sa bland annat Vansbro-vinnaren, Mattias Magnusson som äger och driver bygg- och betongföretaget SKMA Anläggnings AB, tidigare i sommras.

I Rättvik blev det den mycket populära entreprenören Wivi Sörlin på Sörlins Sport som fick ta emot priset. I Borlänge var det mor- och dotterduon, Inger Höglund och Linn Höglund, som driver Skoforum AB som korades till vinnare. Årets Företagare i Mora blev Jan Larsson på Mora Contract Manufacturing AB som för andra gången under sin karriär tagit emot prispokalen. 

Årets Företagare i Leksand gick till Niclas och MiaMaria Björkstrand på Ningab AB som utmanas av bland andra familjeföretagaren i Orsa, Tore Forsgren på Forsgrens Lantbruk i Björken Orsa AB. 

Avslutningsvis är det två turistföretagare som gör upp om regionstiteln nämligen Gustav Eriksson som äger och driver Kläppen Ski Resort samt Torbjörn Wallin som korades i Älvdalen för sina insatser som vd för Idre Himmelfjäll Resort.

Sammanställning av finalisterna:

Avesta: Petra Jarlheim, Lekstugan i Avesta

Borlänge: Inger och Linn Höglund, Skoforum AB

Sälen: Gustav Eriksson, Kläppen Ski Resort AB

Leksand: Niclas och MiaMaria Björkstrand, Ningab AB

Mora: Jan Larsson, Mora Contract Manufacturing AB

Orsa: Tore Forsgren, Forsgrens Lantbruk i Björken Orsa AB

Rättvik: Wiveca Sörlin, Sörlins Sport AB

Vansbro: Mattias Magnusson, S.K.M.A Anläggnings AB

Älvdalen: Torbjörn Wallin, Idre Himmelfjäll Resort

Prisutdelning kommer att ske i Falun 2 September.

Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm i Blå Huset. 

Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.