För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Jan i Mora blev Årets Företagare - för andra gången

Publicerad 24 jun 2021
Jan Larsson är tredje generationens företagare i Östnor. Efter 17 år har han än en gång blivit utsedd till Årets Företagare i Mora.
Jan Larsson har blivit utsedd till Årets Företagare för andra gången.

Det som började med ett väveri i en källare 1948 har nu transformerats till ett högteknologiskt företag som levererar sina plåtprodukter världen över, skriver DT. I dag hyllas företagaren Jan Larsson för sitt otroliga arbete och har nu korats till Årets Företagare i Mora 2021.

Men det är inte första gången som Jan, som jobbar på Mora Contract Manufacturing AB, tar emot priset. Sist gång var 2004. 

- Jag tänkte att det var färdigt för min del med tanke på att jag fick det 2004. Det känns såklart bra men jag vill helst inte synas så mycket. Jag jobbar helst under radarn, säger Jan till tidningen.

Tredje generationens företag

Företagaren tog över en textilindustri som har gått i arv från hans farfar. Men efter en tid utvecklade han företaget vidare och gick in på en helt ny bana:

- När jag startade företaget fick jag höra från farsan att det inte var något att satsa på, säger Jan Larsson och tillägger:

- Men set har varit en rolig tid och nu är vi kring 20 anställda.

Trots pandemin har företaget gått bra. 

- Vi har haft fart i verksamheten och stor orderingång trots pandemin. Vi har många ordrar men vi måste ha material också. Det är en är en ständig jakt på råvaror, avslutar Jan Larsson.

Fler nyheter från Företagarna