För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Orsa: "Känns roligt"

Publicerad 15 jun 2021
Det är en stolt familj som berättar för Mora Tidning om chocken och glädjen att ha tilldelats utmärkelsen Årets Företagare i Orsa 2021.
Familjen Forsgrens korades till Årets Företagare i Orsa 2021.

Gris och flis är ett vinnande koncept, så löd en del av motiveringen när Årets Företagare i Orsa korades. Det prestigefyllda priset gick i år till familjeföretaget Forsgrens Lantbruk i Orsa.

- Utmärkelsen hade vi inte fått om vi inte gjort något bra så det känns roligt, säger Tore Forsgren i en intervju med Mora Tidning.

Sjätte generationens lantbrukare

Tore är sjätte generationen lantbrukare på Forsgrens Lantbruk, som främst är experter på grisuppfödning. Enligt Mora Tidning sitter Tore i en traktor och pysslar med ogräsbekämpning på en spannmålsåker när de anländer för en kortare intervju.

- Så här års har vi extra mycket att göra ute på åkrarna där vi odlar allt från vete till havre och korn, säger Forsgren.

Omsatte 10 miljoner 2020

Under 2020 omsatte Forsgrens Lantbruk drygt 10 miljoner kronor. Försäljningen av flis till lokala fjärrvärmeverk är en viktig del av familjeföretagets omsättning.

- Vi har en egen flistugg och började med flisen för tolv år sedan, samtidigt som värmeverket startade i Orsa, berättar Tore. 

Enligt Företagarna i Orsa är en lantbruksverksamhet väl värd att prisas:
- Jag har länge varit imponerad över deras driv, tekniska utvecklingsglädje och uppfinningsrikedom, säger lokala ordförandet Ola Granholm och fortsätter:

- Jag är stolt och glad över att få dela ut priset som Årets Företagare i Orsa till familjen. Det känns extra kul att dela ut priset till en lantbrukarfamilj där den nya generationen tar över och fortsätter utveckla verksamheten.

Fler nyheter från Företagarna