För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De blev Årets Företagare och Årets unga företagare i Rättvik

Publicerad 24 jun 2021
Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Rättvik har korats! Det blev Wivi Sörlin på Sörlins Sport och Alfred Blomberg på Sunnanheds Fjällkor som kammade hem de prestigefyllda utmärkelserna.
Foto: Företagarna Rättvik

Dagen före midsommar arrangerades en coronavänlig ceremoni för utdelningen av Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Rättvik. Den som kammade hem Årets Företagare i år var lokaprofilen Wivi Sörlin som äger och driver cykelbutiken Sörlins Sport.

Motiveringen löd:

"Årets Företagare gillar utelivet och ser till att hålla Rättvik i rörelse. Just nu är det rulla som gäller, men när hon själv får välja glider hon fram. En gång i tiden sålde hon tennisbollar till en Shejk. Numera säljer hon betong vid sidan av. Med 50 års erfarenhet och en stark nyfikenhet har hon förvaltat ett arv med bravur - ändå har hon haft energi över för att utveckla Rättvik. När hon lirar dataspel är hon gärna Steve Cabballero, men vi känner henne som Wivi."
 
Sedan fick även Årets Unga Företagare, som i år blev Alfred Blomberg, ta emot priset av Företagarna i Rättviks ordförande Ulrica Björklund. Alfred driver KRAV-jordburket Sunnanheds Fjällkor, som han ärvt av sin far. 
 
Motivering löd:
 
"Årets unga företagare lever i samklang mednaturen och det lokala näringslivet. Med varsam och utvecklande hand har han tagit över en prisad och smått exceptionell verksamhet. Hans produkter smakas både nära och fjärran men alltid av de som ställer höga KRAV. Han är en stjärna på uppåtgående även om det var en annan Stjärna som ordnade de högsta poängen någonsin. Far hans vågade och vann när han ställde om. Nu är det dags att även sonen får pris. Årets unga företagare är Alfred Blomberg och Sunnanheds Fjällkor."
Fler nyheter från Företagarna