För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Så påverkar budgeten dig som företagare

Publicerad 21 sep 2015
Idag presenterade regeringen budgeten - det blir dyrare för företagare att anställa och mindre lönsamt att arbeta. Hur det ska leda till regeringens mål om lägst arbetslöshet i EU 2020 är en gåta.

Idag presenterade regeringen sin budgetproposition. Den innehåller svindlande 16,49 miljarder i skattehöjningar, samtidigt som ynka 2,4 miljarder satsas på näringslivet (eller drygt 8 miljarder om satsningarna på bostadsbyggande räknas in). Därtill ska räknas skattehöjningarna och åtgärderna i vårpropositionen. Totalt handlar det om skattehöjningar och besparingar runt 45 miljader. Företagarna oroas för vad detta kommer få för konsekvenser för näringslivet och antalet jobb.

- Regeringen vill höja skatten på arbete, på rut- och rot-tjänster, på drivmedel, på sparande, och man gör det också dyrare att anställa. Det är en jobb- och företagarfientlig budget, säger Företagarnas vd, Günther Mårder.

Du som företagare kan räkna med:


- Regeringens "näringspolitiska offensiv" och "jobbpaket" är båda slag i luften, när man samtidigt drar undan mattan för företagen. Det är ju företagen som skapar riktiga jobb, som får vår gemensamma ekonomi och välfärd att växa och som betalar in nya skattepengar till statskassan, säger Günther Mårder.

Se Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef, och Daniel Wiberg, Företagarnas chefsekonom sammanfatta budgeten.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna