För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Dyrare att spara och investera

Publicerad 21 sep 2015
Budgeten: Företagarnas vd, Günther Mårder, är kritiskt till att regeringen föreslår höjd skatt på sparande på investerarsparkonto och försämrade villkor för företagen att få finansieringen genom en inskränkning av investeraravdraget.

Regeringen höjer skatten på sparande i investeringssparkonto (ISK), dessutom försämras villkoren för företagen att få finansieringen genom en inskränkning av investeraravdraget. Företagarna anser att näringslivspolitiken istället borde rikta sig betydligt mer mot de små och växande företagen som faktiskt står för jobbskapande. Här vore en breddning av det nuvarande investeraravdraget bra, snarare än den inskränkning som regeringen nu föreslår.

Av Sveriges företag är 99,3 procent småföretag. Fyra av fem jobb i Sverige skapas av de små företagen med under 50 anställda.

- Trots det har regeringen uppenbarligen inte tagit hänsyn till småföretagares verklighet i budgetarbetet och det kommer synas i jobbsiffror, i pengar som kommer in till statskassan och inte minst i människors möjligheter att starta företag och satsa på sina drömmar, säger Günther Mårder.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna