podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Period Pack blev Årets Företagare i Örebro län

Publicerad 19 aug 2021
Den unga företagsduon Lova Svensson och Amanda Mattson utsågs i dag under coronavänliga reformer på Örebro Slott till Årets Företagare i Örebro län 2021
Stort grattis till Amanda Mattson och Lova Svensson som korats till Årets Företagare i Örebro län 2021!

Under trevliga reformer på Örebro Slott bjöds de lokala finalisterna in till länsfinalen. På plats var bland andra Örebro läns Landshövding Maria Larsson som tillsammans med Företagarnas regionchef Eva Cooper delade ut det prestigefulla priset. Det blev en rysligt spännande final med tuff konkurrens men slutligen landade vinsten på Lova Svensson och Amanda Matsson. Tillsammans äger och driver de Period Pack som just nu slår sig fram på internationell mark. 

Period Packs vision är att mensskydd på toaletter ska bli lika självklart som toalettpapper och tvål. Örebrobolaget som snabbt har expanderat startade som ett UF-företag 2019. I dag drivs Period Pack på heltid med återförsäljare runt om i hela landet.

Vinnarmotiveringen löd: 

Tidlöst problem där marknaden för lösningen är närmast oändlig och skalbarheten enorm. Duon som tillsammans blir Årets företagare i Örebro län är hårt arbetande och orädda. Om man inte tänker stort blir det inget, och vips lanserar man sin verksamhet i Dubai. Den som lyckas där kan lyckas överallt, och vi är övertygade om att deras mål om ett slags världskvinnovälde kommer att uppfyllas. När vi behöver det, där vi behöver det.

Vi riktar ett stort grattis till företagsduon som nu gör upp i riksfinalen som kommer att äga rum i Stockholm under hösten. 

De gjorde upp i länsfinalen:

Askersund: Monica Walfridsson, Lekia i Askersund

Kumla/Hallsberg/Laxå: Fredric Jansson, Butikskonsult i Kumla AB

Lekeberg: Claes och Karolina Schneider, Berga Gård

Nora:  Leif Carlsson, Frabe Industri AB

Örebro: Amanda Mattsson och Lova Svensson, Period Pack

Karlskoga/Degerfors: Ing-Marie Karlsson, Söderbergs Åkeri AB

Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm. 

Fler nyheter från Företagarna