podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ljusa kvällar i mörka november

Publicerad 22 dec 2022
Under november har vi haft förmånen att kunna bjuda in våra medlemmar till Företagarnas kök på Rådmansgatan under fyra onsdagskvällar i rad med olika teman.

Vi har testat ett nytt koncept som vi kallade 4-i-rad!

Enklare möten i hemtrevlig miljö där fokus har varit erfarenhetsutbyte, samtal, mingel, god mat, skratt och ny kunskap inom Offentlig upphandling, Hållbarhet, Influencer marketing och Ekonomi.

Vi började vår första onsdag med tema Offentlig upphandling tillsammans med Magnus Johansson, expert offentlig upphandling och konkurrens hos Företagarna, och Stefan Nordin, Inköpschef för Stockholms stad.

Offentlig upphandling omsätter cirka 800 miljarder kronor och en av de största inköparna är Stockholms stad. Stefan berättade om hur Stockholm stad arbetar strategiskt med offentliga inköp. Företagarnas expert Magnus Johansson gav oss tips hur du som företagare bör tänka på när du lämnar anbud i offentlig upphandling.

magnus.jpg

Jag fick med mig massa bra tips som jag ska tänka på och använda vid min approach vid offentlig upphandling. 

Temat för vår andra kväll var Hållbarhet – ett viktigt och brett område!
Denna kväll belyste vi detta från olika håll. Vi hade ALMI och Krister Samuelsson på plats som inledde med att berätta hur man som företagare kan börja sitt arbete där är, för du gör redan något bra!
Beyond Intent och Erica Molin berättade hur man kan använda Företagarnas Hållbarhetsportal på bästa sätt för att få hjälpa att starta upp sitt eget arbete. Anette Berg som driver tre olika bolag berättade passionerat om att man måste vara konsekvent i sitt hållbarhetsarbete, det lönar sig i längden.
Kvällen avslutades med Magnus Tångring, Viverva AB som belyste vikten av att vara en hållbar ledare. Det är viktigt att ge sig själv tid till återhämtning för att orka hela vägen.

Vi belyste de hållbara målen i Agenda 2030 som är affärskritiska för små och medelstora företag.
Målen i Agenda 2030 är viktiga för alla världens länder men även för näringslivet som lyfts fram som en viktig aktör för måluppfyllnad. Det är viktigt att komma ihåg att alla företag kan bidra, oavsett storlek. Men hur ska jag som företagare arbeta bäst med målen i Agenda 2030 och hur gör jag för att samla in, kvalitetssäkra och dokumentera vårt hållbarhetsarbete, detta var några av frågorna vi diskuterade om.

hållbarhet.jpg

Var på eventet om hållbarhet, proffsigt som vanligt🙂
Detta upplägg var helt suveränt. Företagare, folk som lever i verkligheten, som föreläser, och att man kan ställa frågor. Mycket givande, fortsätt med detta.

 

Till köket den tredje onsdagen välkomnade vi Charlotte Mikander, CM Strategy - vinnare av Årets Unga Företagare i Stockholms stad 2022 och Alexia Kafkaletos. Temat för denna kväll var Influencer marketing, ett nytt sätt att bygga varumärken utifrån de sociala medierna och dess plattformar. Många företagare har liten kunskap om detta ganska nya fenomen inom marknadsföring och Charlotte och Alexia berättade om sitt samarbete och vad det med en strategisk plan kan leda till. Denna kväll var helt fullbokad och var vikt åt Företagarnas nätverk för kvinnor som driver företag.        

alexia-charlotte.jpg

Stort tack för den här välplanerade och mysiga kvällen! Ett av de bättre eventen jag varit på denna höst (och jag har varit på en del). Det jag gillade mest var att det gavs tillfälle till trevligt mingel i ett relativt litet sällskap, att det fanns relativt mycket tid och såklart att talarna var riktigt duktiga och passionerade. Bravo!

Vår sista kväll i novembermörkret ägnade vi åt Ekonomi i tuffa tider.
Markus Brattfeldt, ledamot i Stockholms stadsstyrelse och grundare av Ägarskolan var kvällens moderator och höll inspirerande samtal med Gry Flodin, VD för Ekonomibyrån Stabilisator om vikten att ha en proffsig och engagerad ekonomibyrå för att få hjälp och stöd i sitt företagande. Det bör vara en person som förstår din bransch och kan vägleda dig, speciellt i tuffa tider. Om ditt företag skulle hamna i kris och du behöver överväga en likvidation eller konkurs så hade vi en av Stockholms vassaste advokater gällande obestånd på plats, Leonardo Merino från Merino Advokatbyrå.
Ett av råden var att inte se på konkurs som något att skämmas för utan det är en avvecklingsform av bolag.       

Fler tips som framkom under vår ekonomikväll:

  • Skaffa dig ett team som kan stötta dig
  • Prata med andra i liknande sits
  • Hitta en mentor
  • Om du inte har en engagerad ekonomibyrå/konsult, byt nu!

markus_gry.jpg

Varmt tack för ytterligare ett inspirerande, härligt och nätverkande möte!

 

Ett stort tack till alla engagerade företagare och proffsiga experter som var på plats dessa kvällar!

Fler nyheter från Företagarna