headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

”Jag hoppas på ett ärligt samtal”

Malmöföretagaren Miroslaw Staniszewski träffar näringsminister Ibrahim Baylan på fredag för att prata om regelförenklingar. Han hoppas att det ska leda till ett bättre företagsklimat.

På fredag är det dags för det – troligen – sista stoppet på näringsministern Ibrahim Baylans resa för att träffa företagare och sätta sig in i hur de upplever myndighetskontakter, regelkrav och hur det skulle gå att göra regelförenklingar. Efter en smygstart i Stockholm tillsammans med Företagarna har han hunnit besöka Eskilstuna, Karlstad och Umeå. Nu är det Malmöföretagarnas tur att få sitta ner och samtala med ministern och det är Svenskt Näringsliv som håller i trådarna den här gången.

Precis som på de tidigare stoppen på ”förenklingsresan” kommer flera av Företagarnas medlemmar möta Ibrahim Baylan när han besöker Malmö. En av dem är Miroslaw Staniszewski som driver Micron bygg AB. Vi passade på att prata med honom om vilka förväntningar han har på mötet och det som hela resan ska leda till.

Vilka förväntningar har du på samtalet med näringsministern?

− Att han ska lyssna på oss företagare och ta till sig de punkter som vi inkommer med. Jag önskar att det blir ett bra ett bra samtal på hög nivå där vi kan prata ärligt om saker och ting. 

Vilka utmaningar kommer du att lyfta i samtalet?Miroslaw Staniszewski.jpg

− Bättre samordning mellan myndigheter som har till uppgift att hjälpa företag att utvecklas är en sak. En annan är en önskan om att myndigheter generellt sett ska var mer positivt inställda till att hjälpa företagare, i stället för att ifrågasätta verka besvärade. En bra sak är att jag upplever det som att den digitala miljön utvecklas och man kan göra mycket som företagare själv online. Det vill jag också prata om.

Vad hoppas du att hela turnén ska leda till på sikt?

− Förändringar som leder till förenklingar för oss företagare och framförallt ett bättre skyddsnät som innebär att fler vågar starta företag. Jag hoppas också på att den kommer leda till en ökad framgång och bättre välfärd för Sverige i stort!

Stora förväntningar

Företagarnas regionchef i Syd, Magnus Engelbäck ser också fram emot mötet.

− Det är bra att statsrådet väljer att komma ut och lyssna på företagare runt om i landet och vi är glada att Företagarna är en av de organisationer han väljer att samarbete med kring turnén. Om nu detta blir det sista stoppet så är det efter på fredag som det stora jobbet börjar. Det har skapats stora förväntningar i företagarsverige nu och vi vill såklart se förändringar på riktigt i företagares vardag framöver, säger han.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap