podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De kan bli Årets Företagare i Örebro län

Publicerad 15 aug 2022
Nu står det klart vilka lokala entreprenörer som ska göra upp om titeln Årets Företagare i Örebro län 2022.

I juli utsågs den siste kommunfinalisten till Årets Företagare i Örebro län 2022. Det blev Maria-Pia Karlsson och Anna Almlöf från Solberga Förskolor i Berglsagen som fick motta det prestigefyllda priset. Tillsammans med flera andra finalister från länet gör de nu gör upp i en regionsfinal för att slåss om titeln Årets Företagare i Örebro län på Örebro slott.

I Nora blev det familjeföretagarna Fredrik och Annika Sandberg som korades till Årets Företagare i kommunen tidigare i vår. De driver den anrika butiken Leon. Sandberg Bosättningsaffär. Vidare till grannkommunen Örebro så blev det entreprenören Jennie Landén som driver det gröna företaget Ute Mark och Miljö i Örebro AB, en verksamhet med fokus på hållbart arbete och god kvalitét.

Årets Företagare i Karsloga och Degerfors blev detta år Melinda och Mattias Folke som tillsammans äger och driver FireComponents Sweden AB vars verksamhet arbetar med brandhämmande material som är utvecklade och framtagna för byggbranschen.  I Kumla blev det hållbarhetsföretagaren Robert Ljunggren som driver A-Återvinning. 

Under en inspirationsföreläsning i Askersund korade man Årets Företagare som i år gick till krögarparet Davide Lindqvist och Sandra Walther som tillsammans äger och driver den välbesökta Närkesbergsresturangen Krogen som inte finns. 

I Lekeberg blev det de rosa matentreprenörerna Rebecca Andersson och Linda Larsholt som tillsammans driver den populära foodtrucken Pinklish. Onsdagen den 24 augusti gör de upp om regionstiteln och vinnaren kommer då att gå vidare till riksfinalen i Stockholm. 

Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm i Blå Huset. 

Fler nyheter från Företagarna