podcast news play företagaren I media förmån faq

Årets Företagare i Karlskoga/Degerfors har korats!

Degerforsföretagarna från FireComponents Sweden AB blev Årets Företagare.
Publicerad 12 maj 2022

Det var under en inbjudan av Mat&Prat inne på smygöppningen av restaurangen Baptista i Karlskoga, som ordförande P-A Ljung från Företagarnas lokalförening fick möjligheten att dela ut det prestigefyllda priset Årets Företagare i Karlskoga/Degerfors 2022. 

I år var det Melinda och Mattias Folke som fick motta priset. Tillsammans äger och driver de FireComponents Sweden AB vars verksamhet arbetar med brandhämmande material som är utvecklade och framtagna för byggbranschen. FireComponents har varit i gång sedan starten 2013 och har i dag kunder som är ledande tillverkare av brandklassade och säkerhetsklassade dörrar i Sverige. 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.