podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De korades till Årets Företagare i Nora 2022

Publicerad 3 jun 2022
Under trevliga former utsågs under onsdagskvällen Årets Företagare i Nora. Vinnare 2022 är Fredrik Sandberg och Annika Sandberg som driver Leon. Sandberg Bosättningsaffär.

Företagarna i Nora bjöd in företagare i Nora till en härlig företagsfest, och över 50 förväntansfulla gäster dök upp. Allt inleddes i konsthallen vid bryggeriet, med bubbel och mingel. Sedan fick man lyssna på Katarina Rönnbacka och hennes företagsresa, som idag driver Bike in Bergslagen. Sen var det dags att kora Årets Företagare i Nora som i år blev entreprenörsparet Fredrik Sandberg och Annika Sandberg som driver Leon. Sandberg Bosättningsaffär. 

Fredrik tog emot diplom av Ros-Marie Lundqvist, Ordförande i Företagarna Nora och en check på tiotusen kronor från Bergslagens sparbank samt blommor från kommunstyrelsens ordförande Tom Rymoen. Det var en glad men tagen Fredrik som avslutade cermonin med ett stort TACK! Kvällen fortsatte sedan vidare på Bryggerikrogen där förrätt, varmrätt och kaffe och kaka intogs, med en spännande överraskning som avrundning på kvällen.

Vinnarmotivering:

Tänk att en företagsidé kan hålla så väl att den nu i femte generation drivs med framgång! Sedan mitten av 1800-talet har detta varit det självklara stället för de som ska sätta bo. Utsidan må vara gammal, men på insidan finns ett stort mått av nytänkande. Familjeföretagarna bjuder in kunden i gemenskapen och erbjuder varor av högsta kvalitet, och utbudet är stort! Och inte bara när det gäller produkter. Kulturscenen i Nora har påtagligt blivit större genom fantastiska utställningar som man annars skulle kunna förvänta sig i kanske New York eller Paris. Våra pristagare har också fått kulturpris – och nu är det dags för Noras finaste företagarpris.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna