podcast news play företagaren I media förmån faq

Kompetensutveckling har aldrig varit enklare!

Kompetensutveckling är en viktig del i att lösa kompetensförsörjningen som är ett av de största tillväxthindren för Sveriges småföretag. Här har vi samlat ett antal satsningar inom kompetensutveckling som finns att tillgå för dig som är företagare i Västra Götaland.
Publicerad 25 apr 2022

Om du är som många av de småföretagare vi träffar så har du svårt att få loss både tid och pengar för att gå utbildningar. Utvecklingen går allt snabbare och du behöver hänga med för att ditt företag ska gå bra över tid. Men kurser är ofta svåra att hitta och dessutom kostar de en hel del. Och hur ska du ens veta att du hittat den rätta för dig?  

Effekt

Företagarna har tillsammans med Affärskompetens Sverige startat upp Effekt och nu har kompetensutveckling aldrig varit enklare eller mer anpassad efter just ditt företag. Du och dina anställda får kurser, coaching och workshops.

Det här får du:

  • Behovsanalys för ditt företag
  • Tillgång till möten med företagscoach under hela 2022
  • Tillgång till ett brett utbud av digitala kurser för dig och anställda i ditt företag
  • Strategi, handlingsplan och implementering
  • Workshops med andra företagsledare
  • Möjlighet att knyta nya kontakter, hitta samarbeten och marknadsföra ditt företag mot andra i nätverket

Så snart du anmält dig får du direkt möjlighet att boka ett kortare möte med företagscoacherna på Affärskompetens, välj en tid som passar dig så att du kan komma i gång snabbt med att gå kurser.

Som medlem i Företagarna har du rabatt på det redan låga priset och betalar 1 495 kr exkl. moms för resten av året. Alla aktiviteter är värda över 30 000 kr. Anmäl dig här!

FENIXZ – kostnadsfria kurser med brett utbud

- Projektet Fenixz är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska Socialfonden och Västra Götalandsregionen. Vi erbjuder kostnadsfri kompetensutveckling till små och medelstora företag i Fyrbodal och Skaraborg. Det är till största delen digitala kurser, med ett brett utbud som passar många branscher. Vi fyller kontinuerligt på med fler kurser under våren, till exempel inom marknadsföring & försäljning, ekonomi & inköp, IT & digitalisering, organisation & ledarskap, verksamhetsutveckling samt arbetsmiljö/säkerhet.

-Kurserna spänner i de flesta fall över 2-4 halvdagar och eftersom de är digitala är ju tillgängligheten maximal. Här kan du anmäla dig till Fenixz. 

-Vilka företag kan vara med?

- Fenixz vänder sig till är små- och medelstora företag i Fyrbodal och tillverkande företag i Skaraborg. Företag från alla branscher är välkomna!

-Hur ansöker vi?

- Vill du vara med, kontakta någon av våra projektkoordinatorer i Fyrbodal respektive Skaraborg.

KUNSKAPSFÖRBUNDET- allt från yrkeshögskola till lärlingsutbildningar

-Berätta om Kunskapsförbundet, vilka är ni?

- Kunskapsförbundet är ett kommunalförbund som ägs av Vänersborg och Trollhättan. De tre stora kommunala gymnasieskolorna i städerna med drygt 3000 elever finns i kunskapsförbundets regi.

Kunskapsförbundet ansvarar även för all vuxenutbildning i städerna. Det är SFI, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning och yrkesvux. Vi bedriver även yrkeshögskola och lärlingsutbildningar.

-Hur kan företag ta hjälp från Kunskapsförbundet för kompetensförsörjning och utbildningsinsatser?

- Genom samverkan med företag och branscher, lokalt och regionalt utformas utbudet av utbildning. Det gäller såväl kompetensförsörjning som andra utbildningsinsatser. En stor del av kontakterna genomförs av våra kompetenssamordnare, men även av rektorer, lärare och annan personal.

-Kan alla företag ta hjälp av era kompetenssamordnare?

-Ja, vi jobbar med alla branscher och med offentlig verksamhet.

-Vem ska företagen kontakta för detta?

- En första kontakt sker främst genom vår kompetenssamordnare Jim Sandin.

 

 

 

 

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.