podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Sverige 2017: Här är superentreprenörerna som kammade hem priset

Publicerad 13 okt 2017
Under fredagskvällen blev det klart att priset Årets Företagare i Sverige 2017 går till hudvårdsentreprenören med hållbarhetsfokus från Frillesås, Maria Åkerberg med Dermanord Svensk Hudvård. Årets Unga Företagare i Sverige blev Norrköpingsduon Joachim Lindström och Filip Ummer, som med sitt företag iDeal of Sweden skapat en ledande e-handelsverksamhet för mobiltillbehör.
Se bilder på samtliga vinnare och upplev festligheterna i Stockholms stadshus. Foto: Liza Simonsson

På galan i Stockholms Stadshus samlades nära 500 inbjudna gäster, företagare och finalister från hela Sverige för att följa prisutdelningen och medverka under festligheterna. Det prestigetunga priset som delas ut av Företagarna, Sveriges största företagarorganisation, är ett viktigt erkännande för småföretagares engagemang, hårda arbete och bidrag till samhället:

- För varje år jag haft privilegiet att tillsammans med Företagarna både uppmärksamma och prisa de här otroligt skickliga, kreativa och drivna entreprenörerna känner jag mig bara mer och mer stolt. I år är inte något undantag! Vinnarna är verkligen superentreprenörer som visar upp just de egenskaperna, och det är en källa till mycket inspiration, säger Günther Mårder, vd på Företagarna.

- Det känns helt fantastiskt! Den första tiden var jag ensam i mitt företag, men när jag började anställa har företaget utvecklats enormt. Det är vi tillsammans som gör det här! Samtidigt så trodde vi verkligen på en seger, och därför valde jag att bjuda med så många till Stockholm, säger Maria Åkerberg, Årets Företagare i Sverige 2017.

Enligt Günther Mårder är priset Årets Företagare så mycket mer än bara ett pris och festligheter. Alla vinnarna och finalisterna gör genom sitt framgångsrika företagande inte bara en gärning för sig själva, han lyfter särskilt deras vikt och betydelse för Sveriges jobbtillväxt, den gemensamma välfärden, och hur de inspirerar andra att våga ta steget att förverkliga sina drömmar genom företagande.

- Deras gärning sträcker sig så mycket längre än att enbart vara framgångsrika företagare, de bidrar till sysselsättning, skapar tillväxt, och utgör en grund för vår gemensamma välfärd. Men kanske viktigast av allt tjänar de som förebilder och inspiratörer för de möjligheterna som finns i företagande och entreprenörskap i Sverige. Det betyder oerhört mycket, avslutar Günther Mårder.

Här kan du läsa juryns motiveringar:

1:a pris – Maria Åkerberg, Dermanord Svensk Hudvård AB
Juryns motivering: ”I en bransch med knivskarp och global konkurrens har årets vinnare med hög tillväxt och imponerande resultatmarginaler byggt upp sitt bolag. Genom forskning och innovation i kombination med en omtanke om människa och miljö skapas helt unika produkter av högsta kvalitet. Vinnaren är en sann entreprenör och förebild!”

2:a pris – Annica Forsgren Kjellman & Mikael Kjellman, Skincity Sweden AB
Juryns motivering: ”Årets andrapristagare har med modern teknik utnyttjat kraften i det fysiska mötet byggt sitt bolag framgångsrikt. Med ett individuellt och personligt bemötande skapar de starka relationer till sina kunder och ger dem exakt vad de behöver plus det där lilla extra för att överraska. En prestation som kräver både passion och skinn på näsan.”

3:e pris – Henrik Ringbom, BRS Networks AB
Juryns motivering: ”Med tanke på den geografiska hemvisten för tredjepristagaren borde det vara näst intill omöjligt att driva den här typen av verksamhet. Men genom att framgångsrikt se både dagens och morgondagens behov på marknaden i Sverige och i Europa har han ändå lyckats.”

Fler nyheter från Företagarna