headphones newspaper video-player
Norrköpingsduon Joachim Lindström & Filip Ummer utsågs till Årets Unga Företagare i Sverige 2017.

Grundare av framgångsrik e-handel blev Årets Unga Företagare 2017

De har skapat en ledande e-handel för snyggt designade mobilskal, fodral & mobilplånböcker som kombinerar mode med funktion. Nu kan Norrköpingsduon Joachim Lindström & Filip Ummer, grundare av Ideal of Sweden, titulera sig som Årets Unga Företagare i Sverige 2017.

Med ett ledarskap och en drivkraft utöver det vanliga har de skapat en svensk exportsuccé på väg att bli ett miljardbolag.

Utmärkelsen ges till företagare under 30 år som är förebilder för andra, driver ett framgångsrikt företag och som under året utfört en prestation utöver det vanliga.

Bolaget har haft kraftig uppväxling de senaste åren. Från att ha varit nära konkurs, omsätter de nu över 150 miljoner kronor. Grundarna, som har ögonen på en global expansion, befann sig i Kina under prisutdelningen som ägde rum på galan Årets Företagare i Sverige i Stockholms stadshus. Förutom äran tilldelas de även en prischeck på 50 000 kr från prissponsorn Almi.

Priset togs emot av medarbetarna Nathalie Edström och Christoffer Sjögren.

Juryns motiveringar lyder:

1:a pris – Joachim Lindström & Filip Ummer, iDeal of Sweden AB

Juryns motivering: ”Årets Unga Företagare i Sverige 2017 uppvisar en sanslös tillväxt som de flesta bara kan drömma om. Med sin uthållighet och innovativa marknadsföringsmetoder har vinnaren skapat en svensk exportsuccé och kommande miljardbolag. De är den ideala förebilden för en ny generation företagare.”

2:a pris – Robert Topala, RobTop Games

Juryns motivering: ”Årets andrapristagare är självlärd och har en talang utöver det vanliga. Företaget startade som ett hobbyprojekt och har idag en vinstmarginal som är ofattbar för de flesta. I en helt ny bransch där pristagaren är en ikon har bolagets byggts upp hemifrån radhuset norr om Stockholm.”

3: e pris – Filip Stamenkovic, Lestra Entreprenad

Juryns motivering: ”Tredjepristagaren är en visionär entreprenör som med en enorm drivkraft och ett brinnande engagemang driver sitt bolag. Företagaren lägger stor vikt vid att, genom sitt företag, bidra till att integrera utlandsfödda personer i det svenska samhället genom arbete och snabbare språkutveckling. Bolaget har under en två-årsperiod tredubblat sin omsättning.”

Partners