podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är de unga entreprenörerna från Värmland som hyllas i årlig lista

Publicerad 31 maj 2023
Nu hyllas flera unga entreprenörer från Värmland för sina unika företagsidéer i en prestigefull lista bland Sveriges unga företagare.

Helt Logiskt, Karlstad
Linnéa Nilsén, 23

Blivande mellanstadielärare som driver en ekobutik på webben och även en fysisk butik i Karlstad för svenska, hållbara innovationer. Har även skapat ett eget varumärke för tygblöjor och tygbindor som säljs såväl i Sverige som runt om i världen.

Allgreen Hydrofarming 356 AB, Karlstad
Olof Guldbrandsson, 29

Drog i gång Värmlands första kommersiella vertikalodling 2021 i ett övergivet laboratorium, med produktion riktad till traktens restauranger och matbutiker. Har sedan dess skapat en affärsmodell för hållbar hydroponisk odling riktad mot skolor. Via odlingsskåp får elever, lärare och skolmatspersonal följa sin odling året om, samtidigt som de får inspiration att tänka hållbart.

Lixea Sweden AB, Kristinehamn
Florence Gschwend, 32

Med hjälp av sin patenterade process kan Lixea återanvända olika typer av träavfall, som annars eldas upp eller hamnar på soptippar. Avfallet omvandlas – på miljövänligare vis än tidigare – till cellulosa och lignin som sedan kan förädlas till olika produkter. Idén föddes i ett laboratorium i London och nu har en pilotanläggning tagit form i Bäckhammar.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna