podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ung entreprenör säkrar riskkapital

Publicerad 4 feb 2020
Fredrik Edeland, tvåa i Årets Unga Företagare, tar in riskkapital för att fortsätta utveckla logistikföretaget Sendify.
Fredrik Edeland, vd på Sendify. Foto: Sendify

Logtech-startupbolaget Sendify har fått in 1,7 miljoner euro i riskkapital. Det är det Berlinbaserade bolaget Altantic Labs som går in med kapital för att möjliggöra en fortsatt expansion av den digitala fraktbokningstjänsten. Även e-handelsprofilen Alexander Hars bakom Let’s Deal finns med i finansieringsrundan.

Grundaren, vd:n och serieentreprenören Fredrik Edeland tog i höstas emot andrapriset i riksfinalen av Årets Unga Företagare under galakvällen i Stockholms stadshus. Han fick utmärkelsen för framgången med företaget Express Delivery Sweden och Sendify. Det är också med hjälp av pengar från Express Delivery Swedens framgångar som Fredrik Edeland hittills kunnat satsa på Sendify, som han startade 2015 för att förenkla frakt för småföretagare. Med riskkapital motsvarande cirka 18 miljoner kronor kan bolaget göra nya satsningar på att växa.

"Frakt ska vara enkelt"

− Sendify bygger på idén om att frakt skall vara enkelt. I dag upplever de flesta företagare dock att så inte är fallet. Man bokar sina frakter i gamla system som inte är optimerade för användaren, man får ingen bra hjälp från supporten och ofta blir slutnotan riktigt dyr. Dessa barriärer har vi byggt bort med Sendify, så att det är lika enkelt att skicka paket eller pall, som att boka hotell eller jämföra priser på nätet, säger Fredrik Edeland.

Många företagare upplever svårigheter att få tillgång till extern finansiering. Exemplet Sendify visar att det går. I en intervju med Företagarna i Västra Götaland berättar Fredrik Edeland varför det är viktigt att ha en tydlig riktning och grundstruktur för att bygga ett framgångsrikt företag. 

Fredrik Edeland är inte bara en framgångsrik serieentreprenör, utan också en av ambassadörerna i Företagarna Young, Sveriges största nätverk för unga företagare.

Fler nyheter från Företagarna