headphones newspaper video-player
Fredrik Edeland tog hem andra pris. Foto: Emma Ekstrand.

Fredrik Edeland från Göteborg prisad i stadshuset

Förra veckan var det äntligen dags för årets största företagarhändelse – Årets Företagare i Sverige 2019. Över 600 gäster hade samlats i Stockholms stadshus för att tillsammans hylla alla Sveriges fantastiska företagare och för att se vilka som skulle vinna de åtråvärda priserna Årets Företagare och Årets Unga Företagare 2019.

Kvällen blev särskilt trevlig för entreprenören Fredrik Edeland från Göteborg som driver bolagen Express Delivery och Sendify. Han tog hem andrapriset i Årets Unga Företagare 2019.

Med ett nätverk som sträcker sig över 220 destinationer världen över, är Express Delivery Sweden experter på tids- och affärskritiska transporter. Relationer och tillit är a och o för att säkra leveranskvalitetén. Det är något som sitter i väggarna hos Express Delivery Sweden – för att alltid leverera bästa möjliga service och säkra fraktlösningen till kunden.

Juryns motivering löd: Med en explosionsartad tillväxt och en lönsamhet som gör konkurrenterna gröna av avund visar denna serieentreprenör inte bara prov på förmågan att bygga lönsamma bolag – utan också framgångsrika team. Med sitt enorma driv, engagemang och innovationstänk lyckas företagaren sprida nätverket som en löpeld världen över. Årets andrapristagare är Fredrik Edeland - Express Delivery Sweden.

Företagarnas vd Günther Mårder är imponerad.

- Prisvinnaren har gått in i en bransch med starka traditioner, men som genom smarta paketeringar lyckas skapa ett erbjudande som lockar en stor variation av branscher att vilja använda sig av tjänsterna. Han har en fingertoppskänsla för de skäl som får en enskild kund att välja en leverantör inom logistik och spedition.

Partners 2020
Utställare 2020