podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Marie Axtelius om elstödet till företagare: "Bra men för sent"

Publicerad 22 feb 2023
I slutet av maj kan företag i Halland söka elstöd. Ett efterlängtad besked men som kommer lite väl sent tycker Företagarna.
Foto: Shutterstock

Med start i slutet av maj kan företagare i södra och mellersta Sverige börja söka elstödet under förutsättning att EU-kommissionen godkänner stödet. Företagen kommer då få ersättning för de höga elkostnaderna under perioden oktober-december.

Efterlängtat stöd kommer för sent: "skadan redan skedd"

Företagarnas regionchef i Halland,  Marie Axtelius, välkomnar stödet som hon efterfrågade redan i somras. Nu, efter månader av ovissthet och oro, har ett besked om ersättning landat hos de halländksa företagen.  Ett efterlängtat besked som borde ha vartit på plats för länge sedan.

- Det är många som mår riktigt dåligt. Företagare är inte bara företagare utan de är människor också och det är glest mellan de riktigt positiva nyheterna, säger hon i en intervju med P4 Halland. 

Halländska företagare är på väg att gå i konkurs

Marie menar att många företagares buffertar redan är uppätna sedan en lång tid tillbaka och många har nått vägs ände. Stödet kommer helt enkelt för sent. 

- Beroende på hur tight det är i plånboken så är det säkert fler som inte kommer klara av det här. När man ser att det inte är lönsamt eller går att driva sitt företag kanske man väljer att lägga ner det, säger Axtelius avslutningsvis. 

Elstödet - det här gäller

Fler nyheter från Företagarna