podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De blev Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Varberg 2021

Publicerad 11 maj 2022
Nu står det klart! Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Varberg har korats.

Den årliga näringslivsgalan i Varberg fick ta ny form i år och blev istället till en oförglömlig frukostgala med trerätters-frukost och en massa glitter. Man tog tillfället i akt för att hylla flera av kommunens företagare. 

Magnus Andersson Årets Företagare

Under morgonen delades Företagarna Varbergs prestigefyllda pris Årets Företagare ut och i år blev det Magnus Andersson, som är koncern-vd för Sveriges största familjeägda träindustri, Derome. Men det är inte första gången Derome får motta priset, det har hänt en gång tidigare - för 17 år sedan. Magnus slår ett slag för de  2800 anställda i verksamheten. 

- Vår framgång bygger också på vår fina företagskultur där vi har roligt ihop och bygger företaget tillsammans, säger Magnus i en kommentar till woodnet.se.

Ida Johansson Årets Unga Företagare 

Sedan korades även Årets Unga Företagare i Varberg 2021 - och det blev den omskrivna entreprenören Ida Johansson som driver rekryteringsfirman Turn Consulting. Idas företag började som ett UF företag och är idag ett AB. Affärsidén är ett digitalt verktyg som matchar arbetsgivare med studenter, anonymt i ett första skede.

- Namn, kön och var du bor är inte intressant. Det är den sökandes egenskaper som ska passa, säger Ida till Företagarna Varberg. 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna