För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Möt Johanna Pettersson, kommunikatör i Mellansverige och Halland

Publicerad 6 maj 2021
Nu tar vi pulsen på vår kollega Johanna Pettersson som jobbar som kommunikatör för regionerna Dalarna, Gävleborg, Värmland, Örebro län och Halland.
Foto: Privat

Hej Johanna,

Berätta kort om dig!

Jag heter Johanna Pettersson och jobbar sedan december som kommunikatör för Företagarna Gävleborg, Dalarna, Värmland, Örebro län och Halland. Jag bor i Kumla tillsammans med min sambo och vår lilla son. Just nu bygger vi vårt drömhus som är ett otroligt spännande och roligt framtidsprojekt. På fritiden ägnar jag mig gärna åt att åka runt på olika loppisar, träna body pump och umgås med min familj och mina vänner. Att laga mat, skriva och skapa är det bästa jag vet och då mår jag oförskämt bra! 

Vad lockade dig att komma till Företagarna?

Jag visste direkt när jag läste jobbannonsen att det här tjänsten "andades" jag. Ödet verkade vilja detsamma och i dag är jag en extremt stolt medarbetare i denna grymma organisation. Utöver att jag får jobba med det jag älskar så är det en ära för mig att få arbeta så nära med Sveriges främsta välfärdsskapare - småföretagarna. Jag kommer själv från en företagsfamilj och delar mitt liv med en företagare. 

Vad är det bästa med att vara medlem i Företagarna?

Det är häftigt vad stor skillnad en organisation som Företagarna kan göra när det kommer till att förbättra företagsklimatet i Sverige. Och det är tack vare de skickliga kollegorna som tillsammans med fantastiska och engagerade medlemmar och förtroendevalda som vi gör verklig skillnad inom politiken. Under pandemin har vi än en gång fått påminna oss om hur viktigt det är med ett företagarvänligt klimat för att vårt samhälle ska gå runt. 

Berätta något kul om dig själv som vi inte visste? 

Jag är riktigt vass på artister och kändisar, så det händer inte alltför sällan att jag vinner musikquiz av dess olika slag. Har tidigare jobbat i skvallerpressen och rest ensam i Sydostasien. Ett roligt minne jag har är från när jag jobbade som servitris och  ansvarade för att ta hand om Bo Kaspers Orkester.  Det slutade med att vi började jamma i restaurangen efter stängning och dagen efter frågade hela gänget om jag kanske ändå inte skulle ta och följa med dom på sommarturné för vi hade så ruggigt kul ihop. 

Fler nyheter från Företagarna