För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Färre Gaseller i länen i år - företagen är pressade

Publicerad 21 okt 2020
Dagens industris årliga Gasellundersökning vittnar om de tuffa tider som präglar näringslivet i dag. Under tisdagens Gasellevent uppmärksammades Gävleborgs län, Örebro län, Västmanlands län, Värmlands län, Dalarnas län. I alla fem län finner man en tydlig minskning av Gasellföretag i årets undersökning jämfört med föregående år.

Dagens industri utser varje år de snabbast växande företagen i Sverige till Gasellföretag. Gasellundersökningen rankar Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län och bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar.

I samtliga av de fem län som uppmärksammades under det andra Gaselleventet under tisdagen har antalet Gasellföretag minskat. Örebro län som har tappat flest och gick från 40 till 15. Trots att Gävleborg har flest Gaseller har det skett ett tapp från fjolårets 29 till 19 i år.

Eva Cooper, Före­tagarnas regionchef i Mellansverige medger att det är en pressad situation för företagen men att kämparandan lyser igenom.

”Hur företagen mår varierar kraftigt mellan både branscher och regioner. Dalarna, med en av Sveriges starkaste besöksnäringar,  drabbades hårdare och snabbare av coronakrisen än till exempel Gävleborg”,  säger  Eva  Cooper, Företagarnas regionchef i Örebro, Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län. ”Men det finns en kämpar­anda. Företagare är kreativa problemlösare. Men man ska inte blunda för det faktum att krisen  är  långt  ifrån  över. Mångas livsverk riskerar att försvinna.” säger Cooper till DI.

Läs hela reportaget i Dagens Industri, pappersupplaga 2020-10-21 s.19

Fler nyheter från Företagarna