För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är de unga entreprenörerna från Dalarna som hyllas i årlig lista

Publicerad 31 maj 2023
Nu hyllas flera unga entreprenörer från Dalarna för sina unika företagsidéer i en prestigefull lista bland Sveriges unga företagare.

Huvudsäker Idrott i Sverige AB/Da Je, Falun
Jesper Åman 25, Daniel Björkman, 30

Två fotbollsspelare tar tag i problemen med hjärnskakningar för att förebygga risker och öka kunskapen. Ena grundaren höll själv på att få permanenta skador och förlora karriären på grund av en allvarlig hjärnskada. Så föddes affärsidén att påverka flera idrotter. Företaget tar form i Dalarna Science Parks inkubator.

Orsa Stenhuggeri AB, Orsa
Caroline Lenner, 30

Sveriges yngsta ägare av ett stenhuggeri. För två år sedan tog hon, som tredje generationen, över från sin pappa. Med en bakgrund inom bygg har hon vävt in nya idéer och utvecklat ett ordersystem för hela stenhuggeribranschen. Brinner för att få fler unga att driva eget och öka andelen kvinnor i mansdominerade branscher. Ingår i affärsutvecklingsprogrammet HIT, på Dalarna Science Park.

Rökbacken AB, Falun
Simon Fältsjö, 33, Philip Stjernberg, 33

Barbequerestaurang med målet att göra Falun till en roligare plats att leva på. Det ska ätas med händerna, vara alldeles för hög musik och skrattas. Fine dining, porslin och hissmusik – det hittar man inte på Rökbacken.

Se hela listan här! 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna