För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nu lämnar Eva Cooper rollen som regionchef på Företagarna Mellansverige

Publicerad 7 dec 2023
Efter åtta på Företagarna lämnar Eva Cooper sitt uppdrag som regionchef och börjar till våren sin nya roll som näringslivs- och utvecklingschef i Älvkarlebys kommun.
Eva Cooper lämnar nu Företagarna efter åtta års trogen tjänst.

I dag blev det officiellt att Företagarnas regionchef i Mellansverige, Eva Cooper, kommer att avsluta sin tjänst i slutet på mars 2024 för att den 1 april kliva på sin nya roll som näringslivs- och utvecklingschef i Älvkarleby kommun. Älvkarleby är en liten kommun i Norduppland, med en stark besöksnäring och industri, bland mycket annat. Där kommer hon att leda arbetet för en avdelning som även hanterar digitalisering, folkhälsa, integration och arbetsmarknad, och naturligtvis näringslivsfrågorna. 

Det har varit en fantastisk tid på Företagarna, och att arbeta för att företagare ska bli mer framgångsrika i sitt företagande. Jag ser fram emot att ta med mina kunskaper från det och min strategiska förmåga för att gräva i myllan och vara mer operativ i Älvkarleby. Men än är jag kvar, med passion, i några månader! säger Eva.

Lämnar sin stol som regionchef för Mellansverige efter åtta år

Eva började för drygt åtta år sedan som regionchef för Företagarna i Gävleborg och Dalarnas län. Men efter att dåvarande kollegan och tidigare regionchefen Hanna Jonasson lämnade sitt uppdrag som regionchef för Örebro län och Värmland gjorde man en unik satsning och sammanslog 2021 de fyra länen och Eva blev då regionchef för hela Mellansverige. 

Under sin yrkeskarriär har Eva Cooper bland annat blivit utsedd till en av Dalarnas mäktigaste personer och har tidigare arbetat som politisk redaktör, ledarskribent samt egen företagare. Hon har under sina åtta år på Företagarna arbetat aktivt med opinionsbildning och för att skapa ett bättre lokalt företagsklimat genom god dialog med politiken och tjänstemännen runt om i Mellansverige. Med ett mycket nära samarbete med Mellansveriges 40 lokalföreningar och dess förtroendevalda. 

Fler nyheter från Företagarna