För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Mellostjärnan Tusse korad till Årets Leksandsprofil

Publicerad 13 aug 2021
Leksandsprofilen Tousin "Tusse" Chiza har utsetts till Årets Leksandsprofil 2020.
Foto: Instagram

Under torsdagskvällen arrangerade Företagarna Leksand en ceremoni för att hylla flera lokala företagare och leksandsprofiler. Under kvällen korades bland annat Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Leksand.

Från vänster: Niclas och MiaMaria Björkstrand, Rickard Eriksson och Malin Thulin.

Men som en överraskning var det fler priser som delades ut, uppger DT.se. Idolstjärnan Tousin "Tusse" Chiza, som under våren tog Melodifestivalen med storm då han vann med låten "Voices", utsågs till Årets Leksandsprofil.  Artisten som just nu befiner sig på turné med Digiloo lät hälsa att han var väldigt tacksam för utmärkelsen. På plats var istället hans bonusmamma Viktoria Psilander och tog emot priset. 

Tusse har skrivit historia med sin resa till Sverige, ett funnet hem i vår kommun och med sitt talangfulla artisteri

Under kvällen hyllades även Företagarnas Marcus Larsson för hans och kollegorna Minna Smångs och Brita Klingbergs ideella initiativ Sommarskaparna. En sommarlovssuccé med fokus på att introducera och motivera barn och unga in i entreprenörsskapet. 

Minna Smångs och Marcus Larsson.

Samma kväll delades även Årets Guldhäst ut till Leksands Folkhögskola. På plats var skolans rektor Anki Gullback och projektledaren, Mats Svensson för att ta emot priset. 


Anki Gullback och Mats Svensson.

Fler nyheter från Företagarna