För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Christina Molin – Djurfarmacia Sverige AB är Årets Företagare i Trollhättan

Publicerad 5 mar 2024
Med sitt företag Djurfarmacia Sverige AB har Christina Molin utsetts till Årets Företagare i Trollhättan. Vi bad henne att berätta lite om verksamheten, avslöja några framgångsfaktorer och att dela med sig av sina bästa företagartips.

Vad var det som fick dig att bli företagare?

– Jag kom in i företaget 2012, det var mina föräldrar som startade det (Birgitta Molin blev Årets Företagare i Trollhättan 2014) efter att ha bott utomlands i flera år. Jag kom in just som företaget började ta rejäl fart och det fanns mycket jag kunde dra nytta av från tidigare jobb både i Österrike och USA. Som Företagare kan man både ha kakan och äta den :)

Vad gör ditt företag?

– Vi är ett apotek med fokus på veterinärmedicin som levererar läkemedel och medicin över hela landet till privatpersoner, djurägare, veterinärer och djursjukhus.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

– Vi har ett väl fungerande team som alltid ger det lilla extra. Alla är lojala och är stolta över sitt jobb och den del de har i kedjan. Vi har en gemensam förståelse för att alla är lika viktiga, alla steg behövs för att kunden ska få sin vara. Den största skillnaden är nog att man VILL vara på jobbet. Vi har kul, även om vi har mycket att göra. Att vara med och att vara delaktig och förstå sin roll, och att få äga sitt ansvarsområde skapar ökad självkänsla och man mår bra av att göra sitt bästa. Vi jobbar mycket med utbildning och att alla ska vara med på utbildningarna oavsett vilken roll man har. Att veta vilken vara man jobbar med gör att man har större förståelse och kunskap.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Teamarbetet! Alla dagar i veckan, jag är SÅ stolt över dem!


Berätta om företagets framtidsvisioner.

–Vi ska bibehålla de kunder vi har och fortsätta leverera smidigt och snabbt till kunden och erbjuda en hög kunskap och servicenivå samtidigt som vi behåller stoltheten i det vi gör.

Vilket är ditt bästa företagartips?

–Dela med dig av kunskap/information. När du som ledare vet mest vet du egentligen inget alls. Delad kunskap är alltid dubbel. Minst.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

–Med leveranser, återanvänder packmaterial och lådor i våra leveranser, klimatkompenserar frakter och jobbar så mycket lokalt vi bara kan.

Juryns motivering:

Christinas resa inleddes när hennes mamma grundade det allra första privata djurapoteket. Med en djup familjär förankring och en imponerande blandning av färdigheter har företaget växt fram.

Sedan nio år tillbaka är det Christina som driver verksamheten. Med högutbildade medarbetare och en gemensam vision att vara ledande inom produktionsdjursvård i Sverige, stakar de ut en klar riktning för företagets framtid. Christinas framgångar bygger på hennes rakhet och välgrundade kommunikationsstil. Hon är en beslutsam och problemlösningsinriktad ledare med ett motto som lyder: "Ingenting är omöjligt, det tar bara olika lång tid att uppnå." Det är denna mentalitet som har gjort henne till en trygg ledare som personalen litar på.

 

Fler nyheter från Företagarna