För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tomas Olofsson är Årets Företagare i Ale

Publicerad 3 jul 2024
Med sitt företag Swanssons Telemekanik AB är Tomas Olofsson Årets Företagare i Ale. Läs juryns motivering till varför han tilldelats den ärofyllda utmärkelsen.

Juryns motivering:

En 28 årig grabb började sin karriär med intresset teknik i källaren i bostaden på Smedjebacken, Älvängen. ”Swansons” som är ett familjenamn blev startskottet 1986 till bolaget Swansons Telemekanik AB.

Ett bolag som därmed hade stora erfarenheter av reservkraftsystem – snart 40 år i branschen och började också att specialtillverka kraftiga DC/DC omvandlare för mobila telefonsystem. De behövde en större lokal för verksamheten och den hittade de i Älvängen, där de hade goda möjligheter att utveckla verksamheten med bland annat ett stort arbete inom företaget med att säkerställa kvaliteten och minska miljöbelastningen, detta resulterade i att företaget nu är certifierat för både ISO9000 och ISO14001.

Sedan dess har de utökat sortiment med batteribackuper samt andra och kundanpassade strömförsörjningsprodukter, ny teknik, blivit delägare i EMC Väst där de kontinuerligt har möjlighet att göra EMC-mätningar och blev också ett forum för utbyte av erfarenheter och nya idéer.

2017 gick startskottet för Swanson 2,0 vilket innebar en stor satsning på ny teknik, ny grafisk profil etc. för att stärka varumärket, detta gjorde att omsättningen ökade kraftigt och antalet anställda ökade markant till 14 personer. Det innebar att de fick leta nya större anpassade lokaler och 2022 kunde de flytta in i nyproducerade och designade lokal som helt och hållet uppfyllde deras högt ställda önskemål med både stora lager och produktionsutrymmen.

 

Tomas går nu vidare till Regionfinalen för Årets Företagare & Årets Unga Företagare, den 5 september i Partille Arena.

Se alla övriga finalister:

Fler nyheter från Företagarna