För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västra Götaland har korats

Publicerad 8 sep 2023
Årets Företagare i Västra Götaland 2023 har korats under en regionfinal på Åhaga i Borås. Det blev David Ekelund och Tom Nilsson, som med sitt företag Icebug AB i Partille, fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen. Till Årets Unga Företagare 2023 utsågs Svante Olsson, som driver företaget ElektroSkutt AB i Trollhättan.
Årets Företagare i Västra Götaland 2023 är Tom Nilsson och David Ekelund, Icebug AB. Årets Unga Företagare i Västra Götaland 2023 är Svante Olsson, ElektroSkutt AB. Fotograf: Emma Ekstrand

 

– Det är väldigt roligt att få erkännande för det man gör. Vi har lagt många år och mycket arbete på att försöka skapa ett bra företag. Det som gör mig mest glad över att vi blir uppmärksammade är att det ger oss en ännu bättre möjlighet att försöka driva en hållbar omställning i branschen, säger David Ekelund.

Icebug är världsledande inom greppskor, höjer ribban för hållbarhet i sin bransch och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Läs mer om Icebug här

 

Besök Icebugs hemsida

 

 

Vinnarmotivering Årets Företagare i Västra Götaland

Många är säkerhetsföretagen som fick ett svalt mottagande när de gick i sina barnskor. Men en mamma och hennes pojk vägrade låta sig trampas ner utan körde envist på och med tiden anslöt fler likasinnade.

Efter drygt 20 år av stabil tillväxt äger detta kreativa bolag sin nisch och man tål att synas i sömmarna både vad det gäller produkt och verksamhet.

Årets Företagare har aldrig tappat greppet. Genom sitt företag är de en spelare som förändrat sin bransch och som lämnar spår med ett stadigt minskande ekologiskt fotavtryck - på isen, i leran och uppför berget.

 

Svante

 

Årets Unga Företagare 2022 är Svante Olsson. Med sitt företag ElektroSkutt utvecklar och designar han produkter för elinstallation, med syfte att förbättra och komplettera dagens befintliga sortiment.

– Det känns helt fantastiskt! Väldigt otippat men jag är såklart superstolt över att stå här och ta emot det här priset, det är helt underbart, säger Svante Olsson.

 

Läs mer om ElektroSkutt

 

Besök ElektroSkutts hemsida

 

 

Vinnarmotivering Årets Unga Företagare i Västra Götaland

Det sägs att alla stora uppfinningar är sprungna ur ett mänskligt behov. Därför är människorna som ser problem oerhört värdefulla för att vi ska komma framåt.

Årets Unga Företagare har inte bara identifierat svårigheter, han har även löst dem och realiserat ett flertal innovationer. Därtill har han haft modet att tillverka i Sverige och involverat lite otippade aktörer i produktionen. Kanske har vi en ny Håkan Lans i vardande. Säkert är i alla fall att Årets Unga Företagare knappast har bidragit med sin sista uppfinning.

 

Nu håller vi tummarna för våra vinnare, som går vidare och tävlar om titeln Årets Företagare i Sverige i Stockholms stadshus den 21 oktober!

 

Juryn som utser vinnarna består av:

Fredrik Olsson, Miami Advertising AB, Margit Alard – Malard Ekonomikonsult AB, Mikael ”Dugge” Engström – Dugges Bryggeri AB, Olof Nilsson – Medins Havs- och Vattenkonsulter AB, Maria Åkerberg – Maria Åkerberg AB.

 

Årets Företagare delas varje år ut på lokal, regional och nationell nivå av Företagarna. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Årets Unga Företagare ges till en ung företagare, 35 år eller yngre, som uppnått något extra med sitt företagande.

 

 

Fler nyheter från Företagarna