För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tobias Schöne är Årets Företagare i Töreboda

Publicerad 24 mar 2023
På traditionellt vis, med överraskningsbesök och tårtkalas, utsågs nyligen Årets Företagare i Töreboda. Denna gång var det Tobias Schöne, som med sitt företag Töreboda Snickeri, fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen.
Tobias Schöne (till höger på bilden) är Årets Företagare i Töreboda

Stort grattis Tobias – berätta lite om ditt företag!

– Verksamheten består huvudsakligen av byggsnickeriarbete men vi jobbar också lite med finsnickeridetaljer. Vi utför allt jobb som förekommer i vår bransch såsom fundament- och betongarbete, putsnings- och murningsarbete samt murning av skorstenar, nybyggnation och tillbyggnation av hus, fönster- och dörrmontage montering av kök och inredningsdetaljer, badrumsrenoveringar med mera. Vi har även ett bra nätverk där vi samarbetar med lokala företag (vvs, el, plåtslagare, målare och mattläggare) för att kunna erbjuda kompletta lösningar inom bygg- och renoveringsbranschen. 

Vilka är era framgångsfaktorer?

– Först och främst har vi skapat oss ett namn med positivt rykte i området. Vi jobbar nästan enbart lokalt så att våra kunder vet vem de anlitar när de behöver hjälp. Sedan håller vi varje dag ett morgonmöte med våra medarbetare. Dels för att alla ska ha kontakt med varandra och ha möjlighet att träffa sina kollegor som jobbar med andra projekt och sedan kan vi samtidigt diskutera med varandra om pågående arbete och tillsammans hitta problemlösningar. Detta stärker teamet och bidrar med att arbeten på byggarbetsplatser flyter på fort och oproblematiskt för kunden. Vi som ledare blir samtidigt också uppdaterade och har möjlighet att styra vid behov. Annars är vi intresserade av att våra medarbetare är självgående i så stor utstäckning som möjligt.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?  

– Om vi pratar miljö så ska vi minska onödiga och långa bilresor. Vi ser till att vi kan hålla oss i närområdet med vårt jobb så att resan till arbetsplats inte blir så lång. Sedan försöker vi att lägga upp jobbplaneringen på ett sådant sätt att resorna kan optimeras. På den sociala aspekten försöker vi att påverka till att våra medarbetare har bra kontakt med varandra och att alla kommer att jobba med alla en period, så att det inte finns fastlåsta arbetslag som enbart måste jobba med varandra. På detta sätt minskar vi risken till att de kommer att tröttna på varandra i längden. Sedan försöker vi några gånger om året att skapa mindre upplevelse och aktiviteter liksom bowling, resor eller besök till mässor mm.

Vilka är dina största styrkor som företagare och ledare?  

– Jag är ganska flexibel och kan identifiera mig snabbt med olika situationer som kan uppkomma i byggbranschen, särskild när man ska hitta lösningar och prata med olika typer av männisor.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?   

–Jag är en ganska bestämd person och har mina egna föreställningar och åsikter kring händelser, situationer och lösningar men är även ganska flexibel och intresserad av alternativa lösningsförslag som kommer från mina kollegor. Jag är öppen för dialog och diskussion. Det finns inget som är omöjligt.

Vilka mål är de viktigaste i företaget under de närmaste åren?

– Vi ska försöka med att hålla oss kvar på den lokala marknaden som vi jobbar med nu och ska säkra upp och kanske till och med höja kvalitetsnivån som vi erbjuder våra kunder.

Juryns motivering:

Töreboda Snickeri AB är ett företag i byggbranschen med en stor bredd i sin verksamhet. Stora som små arbeten utförs till både företag och privatpersoner. Med omsorg om sina kunder, hög kompetens, flexibilitet och noggrannhet har de etablerat sig på ett mycket bra sätt. Företaget har vuxit hela tiden med eftertanke och målinriktning. Töreboda snickeri utför sina tjänster över hela norra Skaraborg.

Fler nyheter från Företagarna