podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Camilla och Jerker Stensson på JS Traktorservice är Årets Företagare Ale

Publicerad 31 maj 2023
Camilla och Jerker Stensson har fler anledningar att fira – i år fyller deras företag, JS Traktorservice, 30 år och på Ales Näringslivsgala i maj mottog de utmärkelsen Årets Företagare Ale. Vi fick tillfälle att byta några ord med VD Jerker Stenson.
Foto: Alekuriren

Stort grattis! Berätta lite kort om företaget

– Vi servar och reparerar trädgårdsmaskiner, traktorer, snömaskiner, entreprenadmaskiner med mera. Utöver det utför vi reparationer samt service för till exempel bostadsbolag, kommuner och kyrkor, men inte direkt mot konsument. Vi har även en entreprenadavdelning med fem grävmaskiner och totalt är vi idag tolv anställda.

Vilka är era framgångsfaktorer?

– En stor anledning är kundkontakten. Vi jobbar väldigt mycket via våra servicebilar, vilket innebär att vi åker till våra kunder och utför reparationerna på plats hos kund. Det är väldigt uppskattat och det bygger goda relationer. En nyckelfaktor är också våra duktiga tekniker, som varit hos oss i många år.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– Redan 2014 miljödiplomerade vi oss första gången och vi har kommit väldigt långt med vårt miljöarbete sedan dess. Våra anställda får göra miljöutbildningar samt är själva aktiva i miljöarbetet. Vi planerar noggrant våra inköp när det gäller nyinköp av nya grävmaskiner och servicebilar. Sedan följer vi upp eftermarknaden med våra kunder efter utförda jobb och reparationer, vilket är viktigt för hållbarheten.

Vilka är dina största styrkor som företagare och ledare? 

– Mycket beror nog på kombinationen av att jag har varit i branschen i 55 år och anställd i 25 år. Erfarenheten som anställd gör att jag har bra kännedom om vad medarbetare behöver och vill ha. Jag och Camilla har tillsammans drivit JS Traktorservice i 30 år och vi är oerhört måna om både företaget och våra anställda och det tror jag märks, företaget har på ett sätt blivit vårt barn.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare och företagare?

– Lugn, sansad, plikttrogen och framför allt, rättvis och glad.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

– Jag ser att vi kan komma lite längre med reparationer på den tunga sidan. Vi har nyligen gjort en stor investering: en ny stor servicebil, som kan göra hydraulslangar på plats hos kund. Våra söner är fulla av glädje och inspiration, det sprudlar om dem med ett annat tänk än vad jag och Camilla har haft och det vill jag ta vara på!

Juryns motivering:

JS Traktorservice grundades av Jerker och Camilla Stensson 1993. Företaget är nu ett väletablerat bolag med många års erfarenhet med att reparera och ge god service av traktorer, trädgårdsmaskiner, sopmaskiner, elbilar, ja allt inom branschen. De ger snabb och proffsig service vilket är en självklarhet samt att alltid använda originaldelar. Företaget är miljöetablerat och följer lagar och andra miljökrav som krävs av verksamheten såsom energi, avfall- och miljöhantering. Företaget har nu 12 anställda om en omsättning på ca 20 miljoner kronor med god lönsamhet. I år har företaget varit verksamma i 30 år, vilket de ska firas ordentligt nu när de också blivit utsedda till Årets företagare i Ale.

Fler nyheter från Företagarna