För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Anton Petersson är Årets Unga Företagare i Ulricehamn

Publicerad 5 maj 2023
Anton Petersson driver sitt företag Ulricehamns Trädfällning AB och utsågs nyligen till Årets Unga Företagare i Ulricehamn.
Anton Petersson tar emot priset av Mikael Petersson, ordförande i Företagarna Ulricehamn. Foto Emma Ekstrand

Stort grattis – berätta lite kort om ditt företag!

– Ulricehamns Trädfällning AB sedan 2018 är ett fullserviceföretag med idag sju medarbetare inom skog och trädvård. Vi jobbar idag åt kunder som offentlig sektor, skogsbolag, kyrkogårdar och privata kunder. 

Vilka är era framgångsfaktorer?  

– Vi vill tycka att våra framgångsfaktorer är ett väl utfört arbete, högt säkerhetstänk i vårt arbete, ett helhetserbjudande av våra tjänster och vår viktigaste resurs - våra medarbetare.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?  

– Vi arbetar aktivt med hållbarhet inom vår verksamhet, inte minst med alla våra kunder vi får hjälpa att vårda deras träd! Men även inom skogsvården arbetar vi aktivt med hållbarhet genom PEFC certifieringen som är skogsbrukets egen certifiering, ett obligatoriskt och självklart val för oss. En certifiering som bevisar att våra tjänster är naturvårdsanpassade, följer höga kvalitetskrav och ett väl genomtänkt hållbarhetsperspektiv på miljön. Vi jobbar även aktivt med att förnya vårt tänk när det kommer till mer miljövänliga maskiner eller produkter vi använder i vår verksamhet. 

Vilka är dina största styrkor som företagare och ledare?

– Jag är driven, har ett stort fokus på framgång, lägger mycket fokus på en jämställd och omsorgsfull arbetsplats och framförallt nöjda kunder som förmedlar ett gott rykte - vår bästa reklam. 

 Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?  

– Driven, fokuserad och lyhörd. 

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

– Jag ser en fantastisk utvecklingspotential i vår bransch, inte minst på grund av klimatfrågan som idag är högst relevant. Både träd och skogsvård är en fantastisk resurs som vi behöver främja och vårda mer i framtiden både för privat och offentlig sektor. 

Anton är nu en av alla Årets Unga Företagare i regionen som har möjlighet att bli Årets Unga Företagare i Västra Götaland. Här har vi samlat alla regionala vinnare:
Samlingssida Årets Företagare i Västra Götaland.

Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västra Götaland kommer att utses på regionfinalen den 7 september. Läs mer och boka biljett till regionfinalen här: Regionfinal Årets Företagare i VGL

Juryns motivering:

Med passion för träd och motorsågar har Anton blivit en riktig fena på att fälla träd och arbeta med motorsåg. Med intresse och passion har bolaget vuxit med större marknads-andelar till fem anställda och kontinuerligt hög lönsamhet. En sann entreprenör som i allt arbetar med hållbarhet, miljö och kvalitet vilket kunderna uppskattar.

Fler nyheter från Företagarna