För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bröderna bakom Bröderna Flytt är Årets Unga Företagare i Kungsbacka

Publicerad 8 jun 2023
I slutet av maj delades utmärkelsen Årets Unga Företagare i Kungsbacka ut till bröderna Alex och Lucas Bronsman, som driver det snabbväxande företaget Bröderna Flytt.

Stort grattis! Berätta lite kort om företaget

– Till att börja med vill vi tacka för gratulationerna, vi är väldigt glada över att bli uppmärksammade! Bröderna Flytt erbjuder kvalitativa flyttjänster för både privatpersoner och företag. Vi flyttar inom, från och till Västkusten, vilket innebär att våra kunder flyttar såväl lokalt här på västkusten, som till och från hela Sverige och ut i Europa. Utöver människors hem och arbetsplatser flyttar vi även tyngre saker som flyglar, pianon, spa-bad och kassaskåp. Vi utför även packning, tillhandahåller packmaterial samt ordnar med flyttstäd, magasinering och bortforsling av äldre möbler och skräp till återvinning.

Vårt motto är "en trygg och lättsam flyttupplevelse för alla våra kunder, från första kontakt till ett väl utfört uppdrag".

Vilka är era framgångsfaktorer?

– Vi ser att det är många olika faktorer som spelar in. Först och främst har vi satsat på kvalitativa flyttjänster där kundupplevelsen står i fokus. Det innebär att vi är lösningsorienterade och lyssnar på vad kunderna önskar, och dessutom vägleder kunderna genom flyttprocessen för en framgångsrik upplevelse.

– Vi har också lyckats skapa en härlig företagskultur där alla medarbetare är med och bidrar med sitt bästa. Vi jobbar hårt för att ge alla rätt förutsättningar att lyckas i sin roll och att lyfta gruppen. Vi är stolta över att kunna erbjuda unga personer en fot in på arbetsmarknaden i servicebranschen, där man lär sig att bemöta kunder och att planera sitt arbete för att hålla tidsplaner. Medarbetare som varit ansvarsfulla och visat framfötterna har fått möjligheten att axla roller som arbetsledare eller kunnat utbilda sig inom företaget med till exempel C-körkort och YKB behörighet.

– Från allra första början har vi också lagt stort fokus på marknadsföring och att synas, främst online och sociala medier, men även lokalt via sponsring av det lokala föreningslivet. Varumärket Bröderna Flytt har varit tacksamt att marknadsföra, eftersom vi som arbetar här strävar efter att bli bättre och vi delar gärna med oss av det vi gör på sociala medier!

– Vi får absolut inte glömma våra fantastiska kunder och deras fina recensioner, de har absolut varit en stor faktor till vår framgång!

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– Hållbarhet är självklart en stor del av vår verksamhet. I samband med flyttuppdrag kör vi välbevarade möbler, som kunden inte vill ha, till second hand eller återvinning. Vi källsorterar och återvinner dödsbon och hem, vilket garanterat gör att fler saker sorteras rätt.

– Utöver detta arbetar vi ständigt med att optimera schemaläggningen av våra transporter för att minska antal dubbelresor och tomma körningar. Samtidigt håller vi ett öga på vad som händer med el-lastbilar på sikt, det kan komma att bli ett fint komplement till vår fordonspark.

Vilka är era största styrkor som företagare och ledare? 

– Vi ser potential i våra medarbetare och lyckas utveckla deras roller inom verksamheten hela tiden. Utöver det vågar vi ta beslut när vi ser möjligheter, även när det för andra kan verka dumdristigt. Ett exempel kan vara när vi köpte vår stora lastbil innan vi hade chaufför att utföra jobben. Vi tycker ofta tycker lika och slår på stora trumman när det känns rätt.

– Våra roller mellan varandra ser lite olika ut och utvecklas hela tiden. Det började för ett par år sedan som ett kompisgäng som hade roligt ihop till idag där vi är arbetsgivare och försöker fortsatt förmedla den goa känslan i organisationen. Jag (Lucas) är den av oss som ser till att kvalitén för våra uppdrag och vår service gentemot våra kunder upprätthålls. Jag drivs av kundnöjdhet och ser till att Bröderna Flytt fortsätter att växa. Alex ser till att vi har lösningar på plats för att kunna möta våra kunders behov samt rekryteringen till företaget. Han drivs också såklart av nöjda kunder och att leverera grymma flyttjänster.

Hur skulle era medarbetare beskriva er som ledare och företagare?  

– Jag tror våra medarbetare skulle beskriva oss som drivna, ambitiösa och lösningsorienterade, men ändå med glimten i ögat.

Vad ser ni för utvecklingsmöjligheter med företaget?

– Oj, det finns mycket att göra och det känns som vi precis börjat. Huvudfokuset ska även i fortsättningen vara att leverera kvalitativa flyttjänster och förmedla en bra kundupplevelse.

– Det är bara nyligen vi har kunnat lyfta blicken från det dagliga för att fokusera på ett större mål, vilket är att göra våra tjänster tillgängliga för fler. För detta krävs det nya lösningar och verktyg som möjliggör för oss att kunna leverera vår tjänst på ett skalbart sätt. Vi arbetar idag mycket med att digitalisera hela verksamheten och på så sätt optimera förutsättningarna för att fortsätta expandera och skapa nya möjligheter för både företaget och våra kollegor.

– Utöver ökad mängd flyttuppdrag har vi nyligen vridit upp antalet bokningar för flyttstäd och magasinering för att möta våra kunders behov vilket är spännande!

Juryns motivering:
Årets unga företagare är två drivna bröder som utgått från sina olika erfarenheter och kunskaper när de startade sitt gemensamma företag. Ett företag där alla alltid försöker göra sitt bästa och samtidigt ha roligt lockar nya kollegor till teamet. Kombinationen tillsammans med höga ambitioner har gjort att deras företag vuxit och utvecklats till att vara det självklara valet då det kommer till flyttjänster.

Fler nyheter från Företagarna