För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Trollhättan digitaliserar hantverksbranschen

Publicerad 1 feb 2023
Fredrik Yli-Luopa har lyckats bygga upp en stark gemenskap och kultur på sitt företag Trinax, vilket tillsammans med företagets produkt har bidragit till deras framgång. Han fick nyligen ta emot utmärkelsen Årets Företagare i Trollhättan under en festlig galakväll.
Fredrik Yli-Luopa fick ta emot utmärkelsen under galan #gotrollhattan. Foto: Jerry Lövberg

Stort grattis Fredrik! Vad gör Trinax? 

– Trinax är ett systemutvecklingsbolag som primärt säljer ett tid- och projektsystem för hantverksbranschen. Vi grundades 2010 och är idag 30 anställda på kontoret i Trollhättan och har även ett norskt dotterbolag (Trinax AS).

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?  

– Att vi är snabbfotade och har väldigt duktig och engagerad personal med ett stort driv. Vår affärsidé skiljer sig inte jättemycket från våra kollegor i branschen men vi har hittat en bra mix av både pris, produkt och kvalitet som våra kunder bevisligen gillar.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i er verksamhet?  

– Vi är med och driver digitalisering inom hantverksbranschen med våra digitala system för att bland annat göra mindre utsläpp. Är engagerade inom idrotten och föreningar som jobbar med social hållbarhet. Vi jobbar också med att främja personlig utveckling på arbetsplatsen, att få en ännu kunnigare och ännu mer kompetent personal som vill stanna hos oss.

Vilken är din största styrka som företagare och ledare?  

– Som ledare är det att jag är duktig på att se människan och känner gärna in situationen för att kunna anpassa mig just för mottagaren och situationen.

Som företagare är min absolut största styrka att jag både är väldigt teknisk men förstår vad det är en företagare vill få ut av ett system. Den kombinationen tillsammans med mina grymma medarbetare gör att vi utvecklar grymma system.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare och företagare?   

– En driven, generös och fördomsfri ledare som är lyhörd och lyssnar samt en företagare som har många järn i elden samtidigt och många idéer.

Vilka mål är de viktigaste i ditt företagande om du tittar fem år framåt? 

– Att fortsätta växa på ett hållbart sätt tillsammans med duktiga medarbetare och utveckla både företaget och göra avtryck i bygg- och hantverksbranschen.

Juryns motivering:

Personen har visat sig vara en exceptionell företagare vad gäller tillväxt och lönsamhet och har skapat ett företag som sticker ut från mängden genom att prioritera att ha med rätt personer på resan. Denna företagare har lyckats bygga upp en stark gemenskap och kultur inom företaget, vilket tillsammans med deras produkt har bidragit till deras framgång. Med ambitiösa mål för framtiden, med bidragande till Trollhättans föreningsliv, och med fyra Gasellutmärkelser i ryggen är det tydligt att Fredrik Yli-Luopa som driver Trinax är värdig priset Årets Företagare 2022.

 

Fler nyheter från Företagarna