För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är trion som utnämnts till Årets Företagare i Lidköping

Publicerad 18 dec 2023
Fredrik Danielsson, Jonas Nordmark och Daniel Marberg är med sitt företag Kroppslabbet AB Årets Företagare i Lidköping 2023.                                                – Vi är oerhört stolta över att vi byggt upp en verksamhet där så många människor känner sig välkomna och vi kan se att vi hjälper dem att må bättre i sin vardag, både fysisk och psykiskt, säger Fredrik.
fotograf Daniel Strandroth

Vad var det som fick er att bli företagare?

– En stor anledning till varför vi startade Kroppslabbet var för att vi kände att det saknades en träningsanläggning av detta slag i Lidköping. När man tittar på vår verksamhet så är den unik och det finns inte många liknande träningsanläggningar i Sverige som erbjuder CrossFit, OCR och Klättring både för vuxna och barn. Vi är uppvuxna i mindre städer där det endast funnits klassiska träningsformer som t.ex. fotboll, bandy och hockey. Vi ville skapa en träningsanläggning där våra egna barn kunde utvecklas och ha riktigt roligt tillsammans med kompisar. Vill man få något gjort så får man oftast göra det själv i mindre städer! Därför såg vi till att skapa en träningsanläggning som är välkomnande för alla som stiger innanför dörren.


Berätta lite om företaget!

–  Kroppslabbet AB bedriver gymverksamhet där vi har en träningsanläggning som erbjuder träningsmöjligheter för framförallt sporterna CrossFit, OCR och Klättring. Vi siktar inte på att bli störst i form av antal medlemmar utan vill kunna lära känna alla som tränar hos oss. På så sätt kan vi bibehålla en familjär känsla där alla känner sig välkomna. Vi har ca 300 vuxna medlemmar och 250 barn som tränar hos oss. Utöver träningsanläggningen så har vi startat upp hinderloppet The Obstacle Run. Målet är skapa Sveriges bästa hinderlopp och en folkfest i Lidköping som främjar rörelse både för vuxna och barn. Första året blev en stor succé med över 1600 deltagare och ca 12 000-15 000 personer i publik.


Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

–  Vi sticker ut för de träningsformer vi erbjuder. CrossFit och Obstacle Course Racing är små sporter där vi har lyckats låta vårt intresse smitta av sig på andra medlemmar och barn vilket gör att vi faktiskt kan leva på vårt intresse. Den största anledningen till varför våra medlemmar säger att de tränar hos oss är att alla känner sig välkomna och vi gör inte skillnad på olika medlemmar. Alla är lika mycket värda och det är något som vi jobbar med varje dag för att det genomsyra vår verksamhet. Dessa mjuka värden är lika mycket värda som att vi t.ex. ser till att gymmet har rätt typ av utrustning. En stor anledning till att vi är unika är att vi har flera olika ben att stå på. Exempelvis erbjuder vi träning både för vuxna och barn samtidigt så det ska bli lättare för föräldrar att få till sin träning samtidigt som barnen har aktiviteter.


Vad i ert företagande gör er mest stolta?

–  Vi är oerhört stolta över att vi byggt upp en verksamhet där så många människor känner sig välkomna och vi kan se att vi hjälper dem att må bättre i sin vardag, både fysisk och psykiskt. Vi är även stolta över att vi byggt upp verksamheten varsamt och uppfyllt våra egna drömmar samtidigt som vi varit lyhörda för vad våra medlemmar önskar. Dessa medlemmar är en stor anledning till att vi kunnat arrangera hinderloppet The Obstacle Run. Under evenemanget som var den 1-2 september var många medlemmar inne och jobbade tillsammans med oss både innan, under och efter evenemanget.


Berätta om företagets framtidsvisioner.

–  Vi bygger i skrivande stund ut för att kunna ta emot ca 50-100 medlemmar till. Vi tittar på olika möjligheter att utöka verksamheten även med fler anläggningar då vi kan se ett stort behov i Sverige av anläggningar som erbjuder träning både för vuxna och barn. Inom 5-10 år så är det inte omöjligt att vi har ytterligare 2-3 anläggningar i drift. När det kommer till The Obstacle Run så siktar vi på att vara top 3 största arrangören i Sverige med det absolut bästa loppet för både elitlöparna, motionärerna och barnen. Vi siktar på att inom 2-3 år även utöka och arrangera loppet i någon/några fler städer i Sverige.


Har ni något tips till andra företagare?

– Ta hand om dina kunder istället för att försöka få nya hela tiden!


På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

–  Vi jobbar med hållbarhet där vi får fler människor i rörelse. Både barn och vuxna behöver röra mera på sig och det kostar samhället mycket pengar varje år för att människor har olika sjukdomar som direkt kan härledas till att de är väldigt inaktiva. Förhoppningsvis kan vi dra vårt strå till samhället och skapa roliga möjligheter för fler att röra på sig mera.

Juryns motivering:

Årets företagare är ett expansivt företag med fokus på att ge varje kund rätt förutsättningar till att bli en starkare version av sig själv. Med ett genuint engagemang och öppen atmosfär har de skapat en välkomnande plats för alla åldrar - med glädje och motivation som två viktiga byggstenar.

Denna trios styrka är att de kompletterar varandra och har en tydlig gemensam målsättning för sin verksamhet. Ett företag som med starkt entreprenörskap, lokal förankring och god tillväxt har lyft Lidköping som stad på ett föredömligt sätt genom att skapa en folkfest med hälsa i fokus.

Årets företagare är ständigt i rörelse - där hinder bara ses som en utmaning i rätt riktning för att stärka sitt varumärke!

Fredrik Danielsson, Daniel Marberg och Jonas Nordmark på Kroppslabbet ni är en tongivande och viktig drivkraft inom hälsa och välmående för Lidköpingsborna.

Fler nyheter från Företagarna