För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Kundernas favoritpizzeria är Årets Företagare i Töreboda

Publicerad 30 nov 2021
Pizzeria Amanda har serverat pizzor i över 28 år i Töreboda. Kunderna återkommer år efter år. Nu har de tre bröderna George, Elias och Semaan Makhoul, som driver Pizzeria Amanda utsetts till Årets Företagare i Töreboda.
Foto: Malin Bring, Mariestads-Tidningen

Vi på Företagarnas regionkontor fick en pratstund med Semaan Makhoul, en av bröderna som driver restaurangen.

Berätta kort om företaget

− Vi startade redan 1994, jag och min kusin. Vi hade en tuff början men jag kände tidigt förtroende för företaget och valde att kämpa och jobba hårt. Det tog två år av hårt arbete innan vi hade en stabil omsättning.

Vi serverar klassiska pizzor med klassiska smaker. De här 28 åren har vi bara utökat sortimentet ett fåtal gånger. Kvalitet och god smak är grunden. Det är en fin miljö där många av våra kunder trivs, inte minst barnfamiljer som är en viktig kundgrupp. Många av våra anställda har arbetat hos oss i många många år och det är både ett bra kvitto på att de trivs och att vi kan leverera hög jämn kvalitet.

Nu har vi en bra storlek på företaget. Vi har hittat en bra nivå där vi kan hålla hög kvalitet och erbjuda en bra miljö för våra kunder.

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

− Vi är mer än god mat; vi har ett gott bemötande och det är fräscht med god hygien. Vi ska alltid hålla hög kvalitet och våra pizzor ska smaka likadant varje gång du köper dem. Vi har kunder som flyttat från Töreboda och varje gång de är här på besök igen kommer de tillbaka för just smakens skull på våra pizzor.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i er verksamhet och i Töreboda?

− Självklart så källsorterar vi och vi byter ut mer och mer plast mot papp och andra mer hållbara material. Att Töreboda är en bra levande ort är också viktigt och vi har alltid stöttat det lokala föreningslivet, till exempel fotbollen, hockeylaget och innebandyn i stort och smått.

Vilken är din största styrka som företagare och ledare?

− Jag är uthållig och stresstålig. Att driva företag kräver mycket tid så företagare behöver vara starka och orka alla utmaningar. Jag är också snäll mot mina anställda. Jag och mina bröder hjälper till överallt och vi delar på allt. Det har varit viktigt för vår framgång.

Foto: Malin Bring, Mariestads-Tidningen

Fler nyheter från Företagarna