För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Västra Götaland 2015 utsågs på residenset i Göteborg

Publicerad 21 sep 2015
Den 17 september utnämndes Årets Företagare i Västra Götaland på residenset i Göteborg. Alla som blivit Årets Företagare i kommunerna i regionen mellan 1 juli 2014 och 30 juni 2015 var inbjudna och hade möjlighet att kamma hem den hedersfulla titeln. Och vinnaren blev.....Mikael "Dugge" Engström från Dugges Ale & Porterbryggeri AB i Härryda kommun!

Utmärkelsen Årets Företagare inrymmer så mycket inspiration, hopp och framtidstro, och det är en glädje att få lyfta fram dessa entreprenörer, som är fantastiska förebilder för andra företagare. Därför valde vi i år att göra en större satsning kring Årets Företagare i Västra Götaland och bjöd in till en festlig lunch, tillsammans med landshövding Lars Bäckström, på residenset. 

Landshövdingen hälsade välkommen och berättade historien om det anrika residenset, medan gästerna intog en fördrink. Sedan var det dags att ta plats i matsalen, där många nya kontakter knöts runt matborden. 

Ingemar Fredriksson

 

"Prisa småföretagarna - här kommer skatteintäkterna!"utropade Ingemar Fredriksson, ordförande i Företagarna Västra Götaland, då han inledningstalade. Ingemar klargjorde vilka som bidrog till den största delen av statens skatteintäkter - småföretagare. Han betonade också betydelsen av bra förebilder, som alla deltagande Årets Företagare är i sina kommuner.

 

Förra årets vinnare, Kenn och Pierre Ahlgren, med företaget Bröderna Ahlgrens Marmorinredningar AB, kunde inte närvara själva. De ville ändå skicka med en hälsning till årets vinnare, vilken Christopher Busck från regionkontoret framförde: "Passa på att njuta, det är få förunnat att vinna det här priset och vinnaren har en väldigt trevlig fest att se fram emot i Stockholm! Nyttja också marknadsföringsmöjligheterna som utmärkelsen kommer att medföra."

juryn

 

Lotta Rolandson ( i mitten) från regionkontoret, presenterade juryn, som med spetskompetens inom olika områden tagit fram förslag på vinnare till Företagarnas regionstyrelse. Från vänster Helena Adrian, Magnus Österman, Margit Alard och Fredrik Olsson.
Läs mer om juryn här
Helena presenterade tre finalister, som juryn bedömt utmärker sig lite extra. Utan inbördes ordning:

  • Christina och Birgitta Molin med företaget Djurfarmacia Sverige AB i Trollhättan. Djurfarmacia är ett apotek för både djur och människor.
  • Mikael "Dugge" Engström med företaget Dugges Ale & Porterbryggeri AB. Företagets namn talar väl för sig självt.
  • Jan-Åke och Malin Bengtsson på Power Tools AB i Herrljunga. Företaget jobbar med ny teknik inom stenspräckning och har flera världspatent. Jan-Åke och Malin fick förhinder och kunde tyvärr inte medverka på lunchen. 

 

 På bilden ovan: Christina och Birgitta Molin, Djurfarmacia Sverige AB och Mikael "Dugge" Engström, Dugges Ale & Porterbryggeri AB.

 

Avslutningsvis sprättade landshövdingen kuvertet och läste upp juryns beslut och motivering. Därefter fick Mikael Dugge Engström motta gratulationer, diplom och statyett varpå Företagarnas tf regionchef Mikael Erlandson ställde frågor till "Dugge" om hans företagarresa och framtidsplaner.

Dugge

Mikael Engström kommer att vara Västra Götalands representant i Stockholms Stadshus den 9 oktober, då Årets Företagare i Sverige utses.

Juryns motivering av Årets Företagare i Västra Götaland 2015:

"Mikael har drivkraft, visar stort samhällsengagemang för bygden och är generös med kunskap om bryggeriverksamhet till kollegor i branschen.  Han bevisar att det går att värna om smakkonsumtion istället för volymkonsumtion och konkurrera med de stora jättarna.  Produkterna röner framgångar och är mycket uppskattade av kunderna. Idag finns även ekologiskt öl i sortimentet och man planerar att ta fram fler ekologiska ölsorter, ett led i det aktiva arbetet med hållbarhetsfrågor. Bolaget dubblade sin omsättning från 2012 till 2013 och har under 2014 lyckats bibehålla den höga omsättningen. En expansion påfrestar ofta både resultat och soliditet, men Dugges visar vinst och har en bibehållen god soliditet. "

- Det känns jätteroligt och otroligt otippat att jag vann! Att bli utsedd till Årets Företagare i Västra Götaland kommer högst troligt att innebära ett ökat intresse för våra öl och hur vi driver vårt företag, säger Mikael Engström.

Årets Företagare har sedan drygt 20 år delats ut på lokal nivå av Företagarna. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Sedan åtta år koras även Årets Företagare i Västra Götaland och Årets Företagare i Sverige. Företagarna är Sveriges största företagarorganisation. Vi representerar över 70 000 företagare i många olika branscher.
Fler nyheter från Företagarna