podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lars Sjöholm är Årets Unga Företagare i Västernorrland

Publicerad 14 jun 2022
Nomineringarna har varit många till Årets Unga Företagare i Västernorrland, tre stycken har blivit utsedda till finalister och under tisdagen korades tillslut vinnaren på landshövdingens residens i Härnösand.
Lars Sjöholm är Årets Unga Företagare Västernorrland / Foto: Malin Sikström

- Vi har otroligt många duktiga unga entreprenörer i vårt län och alla som varit nominerade ska sträcka på sig extra mycket. De är alla förebilder och vår framtid, säger Malin Sikström, projekledare Företagarna Västernorrland. 

Årets Unga Företagare Västernorrland

Den som genom sitt innovativa sätt att tänka och sitt mycket goda ledarskap tillslut kammade hem titeln Årets Unga Företagare Västernorrland var Lars Sjöholm, Matfors Indistriservice. 

- Det känns väldigt kul att uppmärksammas på det här sättet. Vi är inte ett företag som gemene man stöter på, så att få synas och få denna bekräftelse på vårat arbete känns oerhört stort, säger Lars Sjöholm. 

Även om det är Lars som blivit utsedd till Årets Unga Företagare så pratar han alltid om företaget som "vi" och är noga med att lyfta fram sina medarbetare.

Juryns Motivering

Tillsammans med medarbetarna på Matfors Industriservice erbjuder Lars internationellt efterfrågad spetskompetens inom roterande maskinenheter. Han började som servicetekniker och köpte sedan företaget som levererar service och tjänster till processindustrin. Genom filosofin att medarbetarna ska kunna utveckla unika färdigheter har företaget under Lars tioåriga ledning kunnat tredubbla omsättningen och fortsätter att växa på en internationell marknad.

Sverigefinalen i oktober

Lars, som vann Årets Unga Företagare i Sundsvall, i höstas får nu representera Västernorrland i riksfinalen i Stockholm till hösten. Vi på Företagarna Västernorrland håller tummarna och önskar honom stort lycka till!

Fler nyheter från Företagarna