podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tilliten till medarbetarna får allt att snurra

Publicerad 25 feb 2022
Om medarbetarna får växa i sina arbetsroller växer affärerna så att företaget blir mer framgångsrik, menar Årets unga företagare i Sundsvall, Lars Sjöholm.
Gruppbild: Lars Sjöholm, vd och Ägare Matfors Industriservice, Joakim Sjöstedt, regionchef Företagarna Västernorrland, Lotta Uvhage, ordförande Företagarna Sundsvall, Pelle Johansson, vice ordförande Företagarna Sundsvall. Foto: Malin Sikström.

Vad gör man om ett stort fläkthjul går sönder, om man behöver inspektera insidan av en vinge på ett vindkraftverk, renovera en åtta ton tung blåsmaskin eller göra ett gavelbyte på en drivsida i en pappersmaskin? Ett svar är att kontakta Matfors Industriservice i Nolby ett par mil söder om Sundsvall, strax intill Kvissleby.

Företaget har en egen verkstad där fyra personer arbetar med att tillverka och laga pumpar, cylindrar och andra delar till stora maskiner. I lokalerna i Nolby finns även kontoret för dem som arbetar med administration. Men de flesta av Matfors Industriservices 37 anställda är ute på uppdrag, lokalt, i övriga landet och till och med utomlands. Många av de maskiner som servicemekanikerna renoverar och lagar låter sig helt enkelt inte flyttas, till exempel en turbin i ett kärnkraftverk.

− Man behöver ofta renovera på plats. Många maskiner är dessutom gamla och våra servicemekaniker behöver krypa in i trånga utrymmen och kanske sanera först. Därför är arbetsmiljö och säkerhetstänk jätteviktigt för oss, säger företagets vd Lars Sjöholm.Lars Matfors.jpg

Utöver de tjänster som företaget utför säljer det reservdelar och utbildningar. En del produkter tillverkas i verkstaden i Kvissleby, för andra produkter använder de sig av fabriker Ukraina, Serbien och Polen. En stor del av reservdelarna säljs sedan till USA och Kanada där de har många återförsäljare.

Rätt inställning viktigast

När Lars ska beskriva vad som är kärnverksamheten brukar han säga att Matfors Industriservice är specialiserat på allting som snurrar. Den unika kompetensen är eftersökt, eftersom det är nästintill omöjligt att hitta servicemekaniker med den kompetens som krävs för att utföra jobben. Därför gäller det att ha ett gott öga för rätt person att anställa. Lars, som själv började som servicemekaniker på företaget 2009, för att sedan köpa in sig i det och nu är ensam ägare, brinner för att utveckla sina medarbetare.

− Det viktigaste för oss är inställningen, att man vill jobba och lära sig samt kan vara flexibel och resa mycket i tjänsten. En del av våra anställda kommer från gymnasiet, andra är hantverkare som vill testa något nytt. De går bredvid och jobbar tillsammans med en erfaren medarbetare, säger han.  

Bejaka kreativiteten

När SCA Ortviken stängdes i Sundsvall kunde Matfors Industriservice anställa sex personer därifrån, vilket både underlättade företagets kompetensförsörjningen och gav sysselsättning åt några av alla de som fick gå från pappersbruket.

För Lars är de självklart att de anställda ska få chans att testa och utföra sin idéer när de kommer på någon. Dels underlättas det dagliga arbetet om en medarbetare tar fram en idé som leder till en uppfinning eller slutprodukt, dels blir det en extra service till företagets kunder som får en effektivare, billigare och bättre lösning.

− Jag vill uppmuntra det jag kallar för uppfinningar med bondförnuft. Det finns så mycket kreativitet hos medarbetarna, säger Lars.

Samma synsätt går igen i hela verksamheten, oavsett om det är verkstad, service eller bokslut. Allt sköts inhouse.

− Det var ingen speciell tanke från början, men det har blivit så. När jag ser att när jag ser att en medarbetare kan andra saker än jag visste är det bättre att den medarbetaren får växa i rollen och ansvaret i stället för att leja bort det. Dessutom får vi väldigt bra koll på hela kedjan inom företagets alla ben, säger Lars.

Som vd jobbar han själv mest med marknadsföring och försäljning och har avdelningschefer som styr upp den dagliga verksamheten.

− Man ska göra det man är bäst på, och det där sköter killarna och tjejerna mycket bättre än jag. Det är viktigt att våga släppa kontrollen och lita på sina anställda, säger han.

God ledare och förebild

Lars ledarskap väcker uppmärksamhet och har nu lett till att han och Matfors Industriservice utsätts till Årets unga företagare i Sundsvall.

– Ett av kriterierna för Årets unga företagare är att vara en god ledare och förebild. Lars svarar verkligen upp till det med sitt sett att leda och utveckla personalen. Säger Lotta Uvhage, ordförande Företagarna Sundsvall.

Fler nyheter från Företagarna