För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Härnösandkillen som lyckats skapa världens godaste gin!

Publicerad 15 aug 2017
Förra året utsågs han till Årets Företagare i Västernorrland. I år har hans företag med produkten Hernö Gin tagit hem priset som världens godaste gin i den prestigefyllda tävlingen International Wine and spirit Competition. Det regnar i övrigt många priser över Hernö Gin.
Jon Hillgren, Hernö Gin



Jon Hillgren är 37 år och kommer från sjöfararorten Härnösand. Dit han återvänt och startat produktionen av sitt eget ginmärke, Hernö Gin.

Jon har alltid haft ett stort intresse av gin. I slutet av 90-talet packade han väskorna och drog till London för att lära sig allt om gin. Det självklara valet av stad eftersom gin är en engelsk produkt och här hade man kommit längst i kunskap om produkten. Här fick han sedan utbildning i hur man destillerar och jobbade även som bartender.

Innan han drog igång hade han räknat på allt. Marknadsplaner, analyser och volymprognoser togs fram. Firman drogs igång med systern och en kompis under 2011.

Idag finns Hernö Gin i cirka 200 stycken Systembolagsbutiker i Sverige men räknar med att ha full teckning inom några månader.

Smaken influeras av mycket enbär, citrus och blommighet. Jon tycker att Hernö gin godast att dricka ren, annars är en klassisk Gin Tonic på 1 del Hernö Gin, 2 delar tonic och mycket is det bästa valet.

Medverkar i Årets Företagare
Han nominerades först i Härnösand och vann den lokala tävlingen. Sen gick han vidare till den regionala tävlingen och vann den med. Han ser det som självklart att heja på de nya i regionen som blir nominerade i år. Enligt Jon är det en fantastisk företagaranda i Härnösand och företagarklimatet fungerar utmärkt. Att vinna Årets Företagare i Västernorrland har bidragit till att fler har uppmärksammat hans företag, inte minst journalister.

Varför är du medlem i Företagarna?
- Att bidra till företagandet i Sverige känns viktigt, men tycker ändå det bästa är nätverket. Det handlar inte om förmåner och spara kronor och ören.

Tuppen på gården gör sig påmind. Jon bor på en gård utanför Härnösand med destilleriet som producerar världens bästa gin som granne.

Hernö Gin

Klassisk Gin tonic med en del Hernö Gin och två delar tonic.

Vill du bli en ännu mer framgångsrik företagare?

Årets Företagare har delats ut i drygt 30 år på lokal och regional nivå. Sedan 2007 koras även Årets Företagare i Sverige. Utmärkelsen ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare.      

Finalisterna för Västernorrland presenteras den 1 september.  

Årets Företagare



 



Fler nyheter från Företagarna