headphones newspaper video-player

Årets Företagare - riksfinal

Årets Företagare i Sverige koras i Stadshuset, Stockholm i oktober

Artiklar
Play

Träffa förra årets finalister på film

Vi har träffat de som tävlade om titeln 2017. Kolla in filmerna och möt finalisten från din hemtrakt! Vem tror du tävlar i år?

Finalister 2018

Roger Hjälm

Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, Örebro län

Det som började i en liten enkel sjöbod har under de senaste åren utvecklats till en av Sveriges bästa sommarkrogar. Företagaren är en viktig lokal opinionsbildare i frågor om kompetensförsörjning och arbetar aktivt för att fler unga ska intressera sig för branschen.

Sigge Bilajbegovic

Platinum Cars, Östergötland

En företagare som framgångsrikt säljer lyxbilar till kunder i hela världen. Starten skedde i liten skala men har nu vuxit till den största anläggningen i Europa i sin del av branschen. Med en drivkraft av sällan skådat har han lyckats skapa ett landmärke som lyfter näringslivet i hela Östergötland.

Niklas och Fredrik Bille

Billes Tryckeri AB, Västra Götaland

De har inte bara lyckats överleva generationsskiftet utan även ett stålbad inom branschen som de gått stärkta ur. Tillsammans har de utvecklat verksamheten till att omfatta nya material och är idag ett av Sveriges mest miljöanpassade tryckerier.

Johan Erberth

Mälardalens Frukt & Grönt, Västmanland

Driver ett framgångsrikt grossistföretag som levererar frukt, grönt och kolonialvaror till butiker, restauranger och storkök. Skapar mängder av nya arbetstillfällen inte bara hos sig själva, utan även hos lokala producenter och leverantörer.

Mohammad och Hamid Khanahmadi

Tolkresurs Sverige AB, Västernorrland

De utmanar en traditionell bransch med en av Sveriges mest välrenommerade tolkförmedlingar. Verksamheten omfattar allt från affärstolkar till översättningstjänster åt företag, myndigheter, kommuner och landsting. De har lyckats bygga ett framgångsrikt företag som har förmågan att anpassa sig till omvärldens snabba förändringar.

Anders Hedlund

Fumex, Västerbotten

Med tålmodigt arbete har företaget utvecklats till att vara ledande kring alla olika typer av fläktar och utsugsutrustningar. Genom målmedveten produktutveckling, hög servicegrad och korta leveranstider når de kunder i hela världen.

Jury 2018

Fabian Bengtsson

Styrelseordförande, Företagarna.

Göran Lundwall

Vd och koncernchef, Almi.

Güther Mårder

Vd, Företagarna.

Cecilia Nykvist

Vd Ung Företagsamhet.

Martin Petersson

Koncernchef H&H Group.

Jessica Span

Försäljningsdirektör, Volvo Car Sverige.

Maria Åkerberg

Vd och grundare, Dermanord AB och Årets Företagare 2017.

Partners
Utställare 2018