headphones newspaper video-player

Årets Företagare - riksfinal

Årets Företagare i Sverige koras i Stadshuset, Stockholm i oktober

Play

Träffa förra årets finalister på film

Vi har träffat de som tävlade om titeln 2017. Kolla in filmerna och möt finalisten från din hemtrakt! Vem tror du tävlar i år?

Finalister 2017

Jonas Karlsson

PQ Projektledning, Södermanland

Har på bara tio år vuxit sig till ett starkt och lönsamt företag i Mälardalen inom rådgivning och projektledning för aktörer inom bygg, anläggning, installation och fastighet. Det har de gjort genom att specialisera sig på att ta ansvar för att leda, planera och genomföra projekt men också genom att satsa på att bygga en bra personalkultur. Företaget leds med tydliga målsättningar för tillväxt och mäter årligen både hur bolaget och dess medarbetare mår.

Anders och Jan Åke Snar

Harsa konferens och fritid AB, Gävleborg

De driver en av Sveriges främsta anläggningar för längdskidåkning och satsar stora resurser på att sköta sina skidspår. Verksamheten har hela tiden utvecklats och anläggningen har byggts ut och expanderat. Anders och Jan Åke visar att satsning på kvalitet och service vinner i längden.

Torbjörn Peltonen

Scanbox Thermoproducts AB, Blekinge

En innovatör i sin bransch. Företagaren har på ett förtjänstfullt sätt utvecklat och förädlat en produkt och verksamheten har nått framgång på stor marknad, både i Sverige och internationellt. Omsättning har fördubblats på fem år, med god lönsamhet.

Henrik Didner & Adam Gerge

Didner & Gerge Fonder AB, Uppsala

De har verkat under lång tid i en tuff bransch och på en hårt utsatt marknad med många stora, internationella aktörer som konkurrenter. Trots stark tillväxt har man lyckats behålla och utveckla befintliga kundkontakter och ständigt skapat nya. Genom ett personligt förhållningssätt till sina kunder känner varje kund sig sedd.

Ann-Christin Bergstedt

Nemax Miljöhantering AB, Örebro

Med ett medvetet val att utgå från Skoftesta Gård i Lekebergs kommun signalerar Nemax en hög trovärdighet kring miljöhantering och arbetar målmedvetet och fokuserat för en god miljö och hållbar utveckling samtidigt som kundens verksamhet och behov står i fokus.

Josef Sirugo

Sura Bemanning, Västmanland

Företaget har genom hårt och metodiskt arbete etablerat sitt företag i kommunen. Han har med engagemang, kreativitet och vilja, skapat ett företag som förser ortens industrier med kompetens i världsklass, från alla världens hörn.

Jury 2017

Göran Lundwall

Vd Almi

Cecilia Nykvist

Vd Ung Företagsamhet

Pär Svärdson

Vd och grundare Apotea

Jessica Span

Försäljningsdirektör, Volvo

Anders Halvarsson

Grundare och styrelseordförande H&H Group

Monica Lindstedt

Ordförande Företagarna

Günther Mårder

Vd Företagarna

Sponsorer 2018