För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Efter kritiken - region Värmland backar: "Fantastiskt"

Publicerad 25 jan 2024
Det var efter kritik från bland annat Företagarna som regionen backade i sitt förslag om att nedmontera Arvikas sjukhus.
Foto: Region Värmland.

Efter demonstrationer, debattartiklar och skarp kritik från bland annat näringslivet i Arvika så väljer nu regionen att lyssna på de upprörda rösterna och drar därför tillbaka förslaget om att börja nedmontera Arvikas sjukhus. 

-  Känslan är verkligen helt fantastiskt! Nu kan vi pusta ut efter många turer fram och tillbaka, säger Företagarna i Arvika-Edas ordförande Christina "Cina" Nilsson-Särnblad, som varit en av de drivande i frågan. 

Lättnad efter nya glädjebeskedet

Cina berättar att det skapat mycket känslor hos folket i hela västra Värmland. Plockar man bort västra Värmlands enda sjukhus kan det ge förödande konsekvenser, bland annat kan det resultera i att färre väljer att flytta hit och att fler väljer att flytta ut. Vilket långsiktigt inte minst drabbar kompetensfrågan. 

- Det rimmar inte väl med att man har för mål att växa inom den här delen av Värmland, säger hon och fortsätter:

- Sjukhusfrågan är väldigt viktigt och många inom näringslivet har varit högst oroade av vad utfallet kunde komma att bli på lång sikt. 

17 företagsledare i västra Värmland höjde rösten

Tidigare i veckan skrev 17 företagsledare under på en skrivelse där man förklarade, klart och tydligt, vilka konsekvenser ett sådant beslut kan resultera i. 

Läs mer om nya beskedet i Arvika Nyheter

Taggar
Fler nyheter från Företagarna