För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Arvikas markering: “Montera inte ned Arvika sjukhus!”

Publicerad 23 jan 2024
Det är 17 stora företagsprofiler i Arvika som nu gjort en skrivelse för att markera och belysa den stora problematiken med regionens planer om att lägga ned Arvika sjukhus.

Förslaget som regionen presenterat innebär att man inte längre ska spara in på 22 miljoner utan 27 miljoner, vilket innebär att Arvika sjukhus på sikt kommer att nedmonteras.Något som kan få förödande konsekvenser både för privatpersoner men också för näringslivet.

Det innebär att vi inte längre kan prata om en jämlik vård i Värmland, och det skapar stora orosmoln över att det här bara är början på en fullständig nedmontering av ett fantastiskt sjukhus som spelar en enormt viktig roll i västvärmlänningarnas vardag och för Västvärmlands möjligheter för tillväxt, skriver 17 företagsledare från västra Värmland i en debattartikel på Arvika Nyheter. 

Sparförslaget rimmar inte väl med ökad inflyttning till Västvärmland

Sparförslaget kommer, om det går igenom, att få förödande konsekvenser både för invånarna och för företagen. Västvärmlands attraktionskraft kommer att försämras rejält vilket kommer leda till sämre möjligheter att säkra företagens framtida kompetensförsörjning och i förlängningen mindre skatteintäkter till vård, skola och omsorg.

Företagarnas ordförande i Arvika, Christina “Cina” Nilsson-Särnblad är kraftigt oroad över regionskrisen:

- God och nära vård ska gälla alla i Värmland - inte bara de boende i Karlstad med omnejd. Om hela Värmland ska leva så måste det också finnas förutsättningar för det, säger hon. 

Företagarnas regionchef: "Sätter krokben för kompetensförsörjningen"

Företagarnas regionchef Eva Cooper ser precis samma farhågor som de undertecknade: 

- Det här kan ju ställa till mycket krokben för kompetensförsörjningen i västra Värmland. Man har strävat efter att fler ska flytta hit men ett sådant här beslut kan göra det svårare att motivera för en familj att faktiskt göra det. Oftast baserar familjer eventuell inflytt till ett nytt område utifrån att det finns bra skola och vård, säger hon. 

Skrivelse underskrivet och författat av: 

MAGNUS GLAVMO, vd Thermia AB
CHRISTINA NILSSON-SÄRNBLAD, ordförande Företagarna Arvika och Eda
MIKAEL LILJESTRAND, platschef Volvo CE
HÅKAN NORDBLAD, vd Westra Wermlands Sparbank
ERIK STENFORS, vd & koncernchef Hanza Group
KARI ANDERSSON, vd AB Hilmer Andersson
PETER DAHLIN, vd Trioworld Lundin AB
ROBERT ANDERSSON, Swegon AB
HÅKAN SETTERSTRÖM, vd Arvika Gjuteri AB
ANNA HOLMGREN, vd Finnebäcks AB
SVEN ERIK MÅNSSON, vd Poolwater AB
PER ANDERSSON, vd Westmatic AB
TOMAS BJÖRN, vd Aktiv IT Partner Nordic AB
LARS SUNDIN, vd/ägare Rackstad Bil & Delar AB
ANDREAS JOHANSSON, vd Klässbols Linneväveri AB
DENNIS AREGARN, vd Antiphon AB
PER ERIK KARLSSON

Taggar
Fler nyheter från Företagarna